Анонс на 9-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 9-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Уфа - Амкар
Стадион: "Нефтяник", Уфа
Дата: 02.10.2016г.
Час: 14:00
Съдия:

Двубой между двата хита през този сезон. Уфа се преобрази под ръководството на Гончаренко и жъне победа след победа, а в Башкирия повече никой не говори за оцеляване - сега погледите са насочени към място в първата половина на таблицата. След лошия старт Уфа спечели три от последните си четири мача и е без загуба в този период, като апогеят в представянето е победата като гост на лидера Спартак.

Амкар загуби гостуването си на Зенит, но бързо се върна на победния път с два поредни успеха, като особено значим бе този в негостоприемен Грозни. При това пермчани трябваше да обръщат резултата в мача. Благодарение на четирите си победи и трите равенства до момента, Амкар е на 4-то място в класирането, на три точки от втората позиция.

За нито един почитател не е ясно по какъв начин Амкар се намира толкова високо в таблицата, почти същото важи и за преобразяването на Уфа. Факт е обаче, че тези два отбора печелят мачовете и за това утрешната среща е много любопитна и истинско изпитание за почитателите на залозите. Съветът ни към тях е да се доверим на домакините.

Прогноза: Уфа - Амкар 1:0

 


Зенит - Спартак
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 02.10.2016г.
Час: 16:30
Съдия:

Зенит започна мудно сезона, но след първоначалния период за адаптация на Мирча Луческу, сега северняците започнаха да придобиват победоносен облик и да приличат на онази страшна сила отпреди 2-3 години. Тимът вкара 20 гола в последните си пет мача, а още по-впечатляващото е, че участието в Лига Европа по никакъв начин не се отразява на представянето на тима. Например, след драмата в Израел последва разгрома на Рубин, а след равенството в Махачкала дойде 5:0 над АЗ. Преди утрешните срещи Зенит се намира на трета позиция, на три точки от първото място.

Именно Спартак заема лидерската позиция, което означава, че питерци могат да оглавят класирането утре, най-малко преди двубоя на ЦСКА. А феновете на северняците имат всички основания да се надяват на това, защото Спартак откровено забави своя ход. След фуорора в първите кръгове и мечтите за титла, московчани най-напред загубиха в Хабаровск в Купата, което има оправдание с оглед на това, че Карера заложи на резервите. Шокът от отпадането бе последван от фиаското през миналата седмица, когато 26 000 зрители видяха как любимците им губят от Уфа.

Няма съмнение, че това е централният мач на кръга. Срещат се два отбора с амбиции, но това ще бъде и сблъсък между двама опитни треньора, които се отличават със своята хитрост. Именно такъв мач трябва да очакваме утре - дебнене между съперниците. Клишето обаче, че ще видим равностоен двубой и с неясен победител, едва ли може да бъде използвано за тази среща. Очаква се домакините да бъдат по-активната страна и все пак да успеят да излъжат съперника си, чиято форма напоследък бележи спад.

Прогноза: Зенит - Спартак Москва 3:1

 


Краснодар - Рубин
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 02.10.2016г.
Час: 19:00
Съдия:

Краснодар имаше ужасен старт на сезона, в който записа някои срамни резултати, но южняците се преобразиха през миналия месец и спечелиха четири от последните си пет мача, като единственото равенство бе при гостуването на ЦСКА. Не по-малко внушително изглежда успехът с 5:2 над хита във Франция Ница, като в този мач Ари и Жоазиньо вкараха по два гола и доказаха, че са в превъзходна форма.

Рубин също започна лошо и записа първата си победа едва в шестия кръг, а този успех бе повторен през миналата седмица срещу Том. Това помогна на казанци да се измъкнат от опасната зона и да се установят на 10-то място в класирането, на 3 точки над чертата.

Разбира се, фаворит в мача е Краснодар, като единствената интрига е свързана с това, доколко хората на Игор Шалимов ще са се възстановили от срещата си в средата на седмицата. Все пак, класата на Краснодар е такава, че е по-вероятно да очакваме домакинска победа, отколкото друг резултат.

Прогноза: Краснодар - Рубин 2:1

 

Ростов - ЦСКА
Стадион: "Олимп-2", Ростов на Дон
Дата: 02.10.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Александър Егоров (Саранск)

Кръгът във Висшата лига ще завърши с дербито между двата представителя на Русия в Шампионска лига и в този смисъл срещата е централна за кръга. Днешната битка в Ростов на Дон ще покаже не само кой от съперниците се намира в по-добра форма, но и може да доведе до появата на нов лидер в класирането.

Домакините влизат в мача след равенство 2:2 срещу ПСВ на "Олимп-2". Двубоят в Шампионска лига премина под диктовката на руския отбор, но наивността на колектива на Курбан Бердиев в някои моменти можеше да струва първата историческа точка на Ростов в престижния турнир. По същия начин както бяха загубени мачовете с Краснодар и Терек, в които ясно се видя, че южняците изпитват огромни проблеми с участието си на два фронта.

ЦСКА също игра в Шампионска лига в средата на седмицата и претърпя поражение от силния отбор на Тотнъм. Московчани можеха да измъкнат и точката, ако бяха по-смели, но хората на Слуцки изпуснаха инициативата от самото начало и позволиха на гостите да водят играта и да постигнат положителен резултат. Сега "армейците" ще хвърлят всички усилия във вътрешното първенство, където имат реален шанс да станат лидери преди международната пауза - разликата от първия Спартак е само точка, а московчани гостуват по-рано днес на Зенит.

Кадровите проблеми в двата отбора са идентични: под въпрос за домакините са Ерохин и Кудряшов, а при гостите са Цауня, Вернблум и Дзагоев.

Мачовете между Ростов и ЦСКА винаги са били интересни и са протичали ярко. Само забележете - от 44 срещи между тези два тима, само 8 са завършили наравно. Такива са очакванията и за днешната среща, като в голяма степен победителят в нея ще зависи от това в каква степен клубовете са провели процеса на възстановяването си от мачовете в Шампионска лига. Съветът ни е да се доверим на "армейците", които имат повече опит и по-дълга и качествена резервна скамейка.

Прогноза: Ростов - ЦСКА 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228