Анонс на 34-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Ница
Стадион: "Стад де Люмиер", Лион
Дата: 15.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Лионел Жафредо

За последните 10 кръга тимът на Олимпик Лион записа 8 победи, като по този начин "хлапетата" направиха значителен прогрес и в момента вече заемат 2-ро място в класирането с актив от 55 точки, с колкото е Монако. В последния си мач от шампионата играчите на Брюно Женесио се наложиха с 2:0 като гости на Монпелие. Добрите новини преди битката с пряк конкурент за челните места е в тима няма отсъстващи играчи.

Отборът на Ница смаза с 3:0 друг пряк претендент за призовите позиции в лицето на Рен в мач от 33-ия кръг на Лига 1, a Хатем Бен Арфа за пореден път през този сезон показа големия си талант, след като атакуващият халф отбеляза хеттрик. "Орлетата" вече имат 53 точки и са на 4-то място в подреждането. За визитата на Лион с травми за тима от Лазурния бряг са Бодмер, Пуплен, Ле Биан и Траоре.

Прогноза: Олимпик Лион - Ница 2:2


Троа - Реймс
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон


Боксовата круша на Лига 1 Троа допусна седма поредна загуба и общо 23-та на сметката си, която официално подпечата изпадането на тима в Лига 2 сред само един прекаран сезон сред най-добрите във Франция. Отборът е последен с актив от мизерните 14 точки за 33 мача. В предишния кръг Троа падна с 1:0 от Сент Етиен. Вешковац, Лакур, Марсиал, Гай, Коне и Н‘Диайе са контузени.

След четири поредни мача без успех, Реймс постигна победа в ключов миг, след като преди седмица отборът се наложи с 2:1 у дома над коравия тим на Нант. С победата играчите на Оливие Геган се задържат непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция, с актив от 36 пункта. За гостуването на Троа контузен е Пеже.

Прогноза: Троа - Реймс 1:2


Бордо - Анже
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке


Бордо вече има 13 ремита до момента на сметката си. В предишния кръг "жирондинците" направиха 0:0 като гости на Олимпик Марсилия. Така момчетата на Улрих Раме се стабилизираха за момента, макар и заеманата от тях позиция да е много под очакванията. Бордо заема 12-то място с актив от 43 точки. За настоящия двубой с травми за "жирондинците" са Шантом, Палоа, Карасо, Морис-Белай и Сертич.

След двете поредни победи, Анже извъртя нулево реми у дома срещу новака ГФК Аячо. Със спечелената точка възпитаниците на Стефан Мулен събраха 46 пункта на сметката си, които им отреждат 8-мо място в колоната. За гостуването на Бордо отсъстващи са Н‘Госо, Сертен, Оделен и Доре.

Прогноза: Бордо - Анже 2:1


Лориен - Тулуза
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Лориен направи решителна крачка, която почти бетонира мястото на "мерлузите" сред най-добрите във Франция и през следващия сезон. Пред седмица футболистите на Силвен Риполи победиха с 2:1 като гости тима на Каен и по този начин Лориен събра 42 точки, като 5 кръга преди края на кампанията "мерлузите" са на 8 точки от опасната зона, заемайки 13-то място. В лазарета на тима са Фофана и Лаутоа.

Тулуза постигна втори поредна победа, като по този начин тимът заплете сериозно възела измежду отборите, борейки се за оцеляване. В предишния кръг Тулуза разби с 4:0 у дома Бастия, а успехът остави надеждите на "виолетовите" за спасение. В момента отборът от едноименния град заема предпоследното 19-то място с актив от 32 точки, но вече е на 4 от спасението. Контузен за гостуването на Лориен е Сомалиа.

Прогноза: Лориен - Тулуза 1:1


Газелек Аячо - Лил
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франсоа Летешие


След две поредни поражение, този път новакът в Лига 1 Газелек Аячо направи 0:0 като гост на Анже. Точката, макар и само една в случая, е от значение за тима от остров Корсика в борбата му за оцеляване. В момента абсолютният дебютант в елита на френския футбол е с актив от 34 пункта, които го оставят под чертата на 18-то място. Треньорът на островитяните Тиери Лорей няма да може да разчита на Коеф.

Лил разби с 4:1 Монако в мач от 33-ия кръг на Лига 1 и по този начин завърза много битката за второто място в шампионата. "Кучетата" стигнаха до успеха с попадения на Морган Амалфитано преди почивката и Едер, Мунир Обади и Джибрил Сидибе през втората част.Така северняците записаха пета поредна победа и общо шеста в последните си седем мача в първенството. За далечното гостуване край бреговете на Средиземно море наставникът на Лил Фредерик Антонети ще е без контузените Мартен, Берия и Майнан.

Прогноза: Газелек Аячо - Лил 0:2


Бастия - Сент Етиен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 16.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило


Бастия е спокоен за мястото си в Лига 1 и може би именно заради този факт преди седмица тимът от остров Корсика демонстрира посредствено представяне, губейки с разгромното 4:0 от предпоследния Тулуза, който се бори всячески за оцеляване. Играчите на Гислен Принтан остават с актив от 43 точки и преди кръга заемат 11-то място в колоната. С травми за Бастия са Диало и Кулибали.

Сент Етиен стигна до трудна победа с 1:0 над вече изпадналия Троа, а успехът е трети поред за "зелените". Единственото попадение отбеляза Неал Мопе в края на срещата. Така Сент Етиен продължава борбата си за европейските клубни турнири и в момента заема 6-то място с 51 точки. За гостуването на Бастия с травми са Табану, Хамума, Клерк, Берич и Брисон.

Прогноза: Бастия - Сетн Етиен 1:1


Нант - Монпелие
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 17.04.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Стефан Йоем


Нант инкасира трето поредно поражение в шампионата, след като в предишния кръг "канарчетата" отстъпиха малко изненадващо с 2:1 като гости на Реймс. Така хората на Мишел дер Закарян остават с 44 точки и са на 10-то място в таблицата. Контузен за Нант е само Ронжие.

Монпелие нямат победа вече в пет последователни срещи в Лига 1. В последния си двубой от първенството южняците отстъпиха с 2:0 у дома от намиращия се в много силна форма тим на Олимпик Лион. В момента възпитаниците на Фредерик Хайнтц са на 16-то място с актив от 37 точки, което е на 3 от опасната зона, като мястото на Монпелие в елитната дивизия далеч не е сигурно. В лазарета на тима от едноименния град са Бериго и Ласне.

Прогноза: Нант - Монпелие 2:2


Рен - Гингам
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 17.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Микаел Лесаж


Рен си намери майстора в предишния кръг. Бретанци паднаха лошо с 3:0 като гости на Ница, който за капак на всичко е и пряк конкурент в битката за челните места в крайното класиране. Така футболистите на Ролан Курбис остават с 51 точки и заеамт 5-то място в подреждането. В лазарета на Рен са Мексер, Каваре и Нтеп.

Гингам очаквано загуби домакинството си на шампиона ПСЖ преди малко повече от седмица с 0:2, макар и първенецът да бе с резервите си. "Червено-черните" са с 39 пункта и са на 15-то място в таблицата. Треньорът Жослен Гурвенек няма да може да разчита на Матис, Бенезе, Де Пау и Левек.

Прогноза: Рен - Гингам 3:1


Монако - Олимпик Марсилия
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 17.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Антони Готие


Монако инкасира втора поредна загуба, която коства на "монегаските" 2-ото място във временното класиране. В предишния кръг играчите на Леонардо Жардим бяха съсипани с 4:1 като гости на Лил. Така тимът Лазурния бряг остава с 55 точки, с колкото е и Олимпик Лион, чийто показатели са по-добри. С контузии за клуба от Княжеството са Пашалич, Траоре и Моутиньо.

Отчайващото представяне на гранда Олимпик Марсилия продължава с пълна сила. И в последния си домакински двубой ОМ не успя да победи на своя "Велодром", разочаровайки за пореден път темпераментните си привърженици, като същите не са виждали успех у дома от септември месец миналата година. За капак на всичко, марсилци са само на 6 точки от зоната на изпадащите, заемайки 14-то място с актив от 40 точки. За гостуването на Монако няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Монако - Олимпик Марсилия 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229