Анонс на 33-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Лига 1

Монпелие - Олимпик Лион
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 08.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Антони Готие


Съставът на Монпелие записа четвърти пореден двубой в Лига 1, след като в предишния кръг южняците направиха 2:2 като гости на Гингам. Със спечелената точка възпитаниците на Фредерик Хайнтц вече имат 37 и са на 16-то място. За настоящия двубой с контузии за Монпелие са Бериго, Ласне и Журден.

С постигната седма победа за последните девет кръга отборът на Олимпик Лион се намести в тройката. Така "хлапетата" продължават да гонят голямата цел, която е участие в Шампионската лига през следващия сезон. В последния си двубой от първенството играчите на Брюно Женесио се наложиха с 3:1 като гости на Лориен. В момента ОЛ е 3-ти с актив от 52 пункта, което, обаче, е много крехка преднина спрямо Рен и Ница. За визитата на юг отсъстващ е единствено Валбуена.

Прогноза: Монпелие - Олимпик Лион 1:2


Анже - Газелек Аячо
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори


След кошмарния месец февруари и лошото начало на март, сега доскорошната сензация в Лига 1 Анже отново започна да възвръща увереността си. В предишния кръг новаците постигнаха втора поредна победа, надигравайки с 1:0 слабака Троа, който е друг новак, а успехът на водения от Стефан Мулен тим подпечата окончателно изпадането на Троа в Лига 2. В момента Анже заема 9-то място в подреждането с актив от 45 точки. За настоящия двубой с травми за "черно-белите" са Оделен, Доре, Серен и Н'Госо.

Другият от новаците Газелек Аячо инкасира второ поредно поражение, този път от Сент Етиен у дома с 2:0, което остави дебютанта в елита на френския футбол под чертата. В момента тимът от остров Корсика е на 18-та позиция в таблицата с 33 точки, като хората на Тиери Лорей са под чертата заради по-лошите си показатели спрямо Реймс, който е със същия точков актив. За гостуването на Анже отсъстващ е Коеф.

Прогноза: Анже - Газелек Аячо 1:1


Сент Етиен - Троа
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел


Коравият тим на Сент Етиен отново се намеси в борбата за Топ 3 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг "зелените" записаха втори последователен успех, след като се наложиха с 2:0 като гости на ГФК Аячо. Така предвожданият от Кристоф Галатие тим вече има 48 точки, които му отреждат 6-та позиция, а челната тройка е на разстояние от 4 точки. Табану, Брисон, Хамума, Клерк и Берич са в лазарета на домакините.

Боксовата круша на Лига 1 Троа допусна шеста поредна загуба и общо 22-ва на сметката си, която официално подпечата изпадането на тима в Лига 2 сред само един прекаран сезон сред най-добрите във Франция. Отборът е последен с актив от мизерните 14 точки. За тежката визита на Сент Етиен контузени са Лакур, Вешковац, Мавинга, Дабо, Гай, Марсиал, Коне и Н'Диайе.

Прогноза: Сент Етиен - Троа 4:0


Каен - Лориен
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


Каен допусна неприятно поражение, което може да има решаваща роля в края на сезона за амбициите на нормандци относно евентуалното им участие в европейските клубни турнири наесен. Играчите на Патрис Гаранд паднаха с 2:0 като гости на Тулуза. Така Каен остава с актив от 46 точки, които му отреждат 8-мо място в подреждането. За настоящия двубой с травми за домакините са Бен Юсеф, Луис, Алхадур, Бесат и Войсен.

След две поредни ремита, сега Лориен е в поредица от две последователни поражения. В предишния кръг "мерлузите" отстъпиха с 1:3 у дома от гранда Олимпик Лион. Поражението остави предвождания от Силвен Риполи състав на 14-то място с актив от 39 точки. За настоящия двубой контузени за Лориен са Герейро, Карамоко, Фофана и Лаутоа.

Прогноза: Каен - Лориен 1:1


Реймс - Нант
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела


Реймс допусна втора поредна загуба, отстъпвайки с 3:1 като гост на коравия отбор на Рен. Така играчите на Оливие Геган продължават да са непосредствено над зоната на изпадащите, като "червените" все още са над чертата заради по-добрите си показатели спрямо ГФК Аячо, въпреки че и двата отбора са с актив от по 33 пункта. За настоящия двубой отсъстващи за домакините са Синорино, Онианг и Пеже.

Нант инкасира второ поред поражение в Лига 1 и първо от месец ноември миналата година на собствен терен. В предишния кръг "канарчетата" бяха разбити с 3:0 от гостуващия Лил. Поражението остави хората на Мишел дер Закарян с актив от 44 точки, а шансовете за участие на "жълтите" в евротурнирите значително намаляха. В момента Нант е 10-ти с актив от 44 точки. За визитата на Реймс с травми са Джиджи и Ронжие.

Прогноза: Реймс - Нант 1:2


Тулуза - Бастия
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке


Тулуза постигна втори пореден домакински успех, който отново възроди надеждите на "виолетовите" за спасение. В предишния кръг отборът от едноименния град се наложи с 2:0 у дома над Каен. Така Тулуза вече с 29 точки, заемайки предпоследното 19-то място, но преките конкуренти в битката за оцеляване също загубиха своите мачове и така спасителната 17-та позиция е на разстояние от 4 пункта. С контузия в състава на "виолетовите" е Сомалиа.

Бастия записа много ценна победа преди по-малко от седмица, която гарантира на 99% оцеляването на тима от остров Корсика в Лига 1 и през следващия сезон. Играчите на Гислен Принтан се възползваха от кризата, в която е изпаднал грандът Олимпик Марсилия и го победиха с 2:1. Така Бастия вече има актив от 43 точки и е на 11-то място в колоната. За гостуването на Тулуза отсъстващи са Диало и Кулибали.

Прогноза: Тулуза - Бастия 1:1


Лил - Монако
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 10.04.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Себастиен Морейра


Тимът на Лил записа четвърта поредна победа и общо пета в последните си шест мача в първенството. В предишния кръг северняците, които са преродени под ръководството на Фредерик Антонети, се наложиха с класическото 3:0 като гости над коравия тим на Нант. Така "кучетата" вече имат 46 точки и заемат 6-то място, като Лил отново е в битката за евроквотите, а допреди няколко месеца тимът бе в непосредствена близост до зоната на изпадащите. В лазарета на домакините за настоящия двубой са Мартен, Берия и Майнан.

Серията от осем поредни кръга за Монако без загуба приключи в предишния кръг. В него "монегаските" отстъпиха с 2:1 у дома от колебливия през настоящия сезон състав на Бордо. Така хората на Леонардо Жардим остават с актив от 52 точки, а заеманата от тях 2-ра позиция във временното класиране далеч не е гарантирана, тъй като преследвачите Олимпик Лион, Рен и Ница са съответно на 3, 4 и 5 точки дистанция. За тежкото гостуване в срещуположния край на Франция отсъстващи за отбора от Княжеството са Пашалич, Моутиньо и Траоре.

Прогноза: Лил - Монако 2:2

 

Ница - Рен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 10.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Клемен Турпен


След три поредни победи Ница очаквано загуби с 4:1 гостуването си на новия-стар шампион ПСЖ. Поражението в столицата смъкна "орлетата" от 3-то на 5-то място с актив от 50 точки и сега тимът от Лазурня бряг не държи съдбата си в своите ръце. Възпитаниците на Клод Пюел продължават да таят надежди за участие в Шампионската лига наесен, но борбата до края на сезона ще е ожесточена. С контузии за Ница са Валтер, Бодмер, Пуплен и Ле Биан.

Край Средиземно море акостира единият от основните претенденти на Ница за място в Топ 3 - Рен. Играчите на Ролан Курбис четвърта победа в последните си пет кръга, след като преди повече от седмица бретанци се справиха с 3:1 у дома над борещия се за оцеляване състав на Реймс. Така Рен вече има 51 точки и заема 4-то място, като е само на точка от Топ 3. За тежката визита на Ница с травми са Педро Енрике, Нтеп, Мексер и Каваре.

Прогноза: Ница - Рен 2:2


Олимпик Марсилия - Бордо
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 10.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Франк Шнайдер


Отборът на Олимпик Марсилия записа пореден слаб мач в Лига 1 и опасността от изпадане на може би най-обичаният отбор в цяла Франция започва да не изглежда чак толкова далечна. Играчите на Мичел загубиха с 1:2 при визитата си на Бастия в мач от 32-ия кръг на френския шампионат, а столът на испанеца започва все повече да се клати. ОМ заема 13-то място в колоната с актив от 39 точки, което шест кръга преди края е само на 6 пункта от опасната зона. За капак на всичко, южняците нямат победа на своя "Велодром" от септември месец миналата година. Контузен за Марсилия е само Менди.

Бордо сложи край на серията от пет поредни мача без победа, след като в предишния кръг предвожданият от наскоро назначената легенда на "жирондинците" Улрих Раме тим победи с 2:1 като гост Монако, въпреки огромните кадрови проблеми, които измъчват Бордо през почти цялата кампания. С успеха Бордо е с 42 пункта в актива си и заема 12-та позиция в таблицата. С травми за "жирондинците" продължават да са Шантом, Дебюши, Лефебър, Палоа, Карасо, Морис-Белай и Сертич.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Бордо 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244