Анонс на 21-ви кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък

Амкар - Ростов
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 18.03.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Игор Федотов

Амкар постигна уверена победа в 1/4-финалите на Купата на Русия над Динамо, а след това гостува на Спартак и бе близо до това да победи. Но хората на Гаджи Гаджиев допуснаха два гола в последните десет минути и вместо с трите точки, отпътуваха у дома с празна кошница, което ги остави на 10-то място в класирането.

Ростов в миналия кръг успя да победи ЦСКА Москва и така южняците излязоха начело в класирането. Феновете на отбора обаче не могат в пълна степен да се насладят на добрите резултати, защото тези дни стана ясно, че клубът е пред фалит, след като е бил източван отвътре. За сравнение, годишната издръжка на школата на Ростов е 44 милиона евро, а тази на Барселона 23 милиона. Остава само да гадаем какво ще се случи с клуба, но не е изключено то да се отрази на представянето на отбора.

Йовичич, Придюк и Огуде са аут от домакините. Гостите са без Байрамян, Калечев, Бухаров и Азмун.

Статистиката между двата тима сочи предимство за тима от Урал. Сегашните реалности обаче показват, че гостите са фаворит в двубоя. Впрочем, едва ли ще видим лесна победа на лидера в класирането. Амкар не е притиснат до стената и това може да освободи играчите и те да измъкнат точка след бойка и емоционална игра.

Прогноза: Амкар - Ростов 1:1

 

 

Анжи - Спартак
Стадион: "Анжи Арена", Махачкала
Дата: 18.03.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Кирил Левников

Още един мач между отбори борещи се за призово място и за оцеляване. Дагестанският тим завърши сравнително успешно първата част на сезона, но допусна две загуби с подновяването на кампанията и вече е предпоследен в класирането, като особено болезнено е домакинското поражение от Амкар.

За мача между Спартак и Амкар казахме по-горе. Само ще допълним, че за първи път от началото на сезона столичани показват такава воля и себераздаване, което им помогна в попълване на точковия баланс и в това да се доближат на два пункта до третото място.

Домакините са без Мкртчян, Тигиев и Максимов. Гостите нямат кадрови проблеми.

Няма да е лесно и на двата тима. Домакините ще се борят със зъби и нокти за оцеляването си, а Спартак показа воля само в един мач през този сезон. На книга московчани трябва да спечелят, но по-вероятно е двата отбора да не се победят.

Прогноза: Анжи - Спартак 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190