Анонс на 13-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 13-ти кръг на Лига 1

Анже - Рен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 06.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Клемен Турпен

Новакът Анже, който е безспорно най-приятната изненада до момента в Лига 1, инкасира втора загуба до момента в шампионата. В предишния кръг играчите на Стефан Мулен отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Монако. Поражението в Княжеството смъкна Анже с една позиция назад и "черно-белите" вече са 3-ти в класирането с актив от 22 точки. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Доре и Мохсни, а Томас е наказан.

След поредицата от четири поредни победи в първенството, сега тимът на Рен е в серия от шест последователни мача без успех. В предишния кръг бретанци отстъпиха с 1:0 при домакинството си на шампиона ПСЖ, а поражението смъкна играчите на Филип Монтание на 10-то място в класирането с актив от 17 точки. За визитата на Анже с контузии са Нтеп, Каваре и Мексер.

Прогноза: Анже - Рен 2:2


Каен - Гингам
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори

Отборът на Каен изпадна от топ 3 във временното класиране, след като в предишния кръг нормандци инкасираха втора поредна загуба и общо пета до момента за кампанията. Този път играчите на Патрис Гаранд отстъпиха с 1:0 при визитата си на остров Корсика срещу местния Бастия. Така Каен продължава да е с 21 точки в класирането и заема 5-то място. Добрите новини за "синьо-червените" са, че в тима няма отсъстващи играчи.

Гингам пък записа трето поредно реми в шампионата. Преди седмица "червено-черните" не победиха у дома състава на Гингам, а срещата завърши 2:2. Възпитаниците на Жослен Гурвенек на два пъти повеждаха в резултата, като вторият път това се случи в 83-ата минута, но в четвъртата минута на даденото от рефера продължение инкасираха втори гол. Така Гингам заема 11-та позиция в таблицата с актив от 16 пункта. Проблемите пред тима преди визитата на Каен са свързани с травмите на Жирес, Кербрат, Дембеле, Леметр и Бака.

Прогноза: Каен - Гингам 2:1


Лил - Бастия
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

В предишния кръг Лил записа шесто равенство за сезона. По този начин "кучетата", заедно с отбора на Тулуза, са двата отбора, които имат най-много ремита до момента на сметката си. Този път играчите на Ерве Ренар извъртяха хикс срещу състава на Ница за крайното 0:0. В момента северняците заемат 16-то място в класирането с 12 точки. Баша и Берия продължават да лекуват травми, а Чивели е наказан за настоящия двубой.

Бастия сложи край на серията от три последователни загуби в Лига 1, след като в предишния кръг тимът от остров Корсика се наложи с минималното 1:0 над коравия тим на Каен. С успеха си играчите на Гислен Принтан събраха 13 точки и успяха да се придвижат до 13-та позиция в колоната. За далечното гостуване в най-северната част на Франция отсъстващи са контузените Нгандо, Брандао, Мабулу, Камано, Джики и Джебур.

Прогноза: Лил - Бастия 1:0


Лориен - Троа
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж

Лориен записа трето поредно реми в първенството, след като преди седмица "мерлузите" си извоюваха по инфарктен начин точката при гостуването си на Гингам. Първо Муканджо изравни от дузпа в средата на втората част, а в 83-ата минута играчите на Силвен Риполи отново губеха в резултата преди да се стигне до четвъртата минута на даденото от съдията продължение, когато отново Муканджо отбеляза за своя тим. Така Лориен вече е със 17 точки и заема 9-то място. Лаутоа и Си са контузени за домакините.

Новакът Троа допусна четвърта поредна загуба и общо осма до момента за кампанията. Този път играчите на Жан-Марк Фурлан сведоха глави пред вицешампиона Олимпик Лион, губейки домакинството си с 0:1. Така Троа заема еднолично последното 20-то място в класирането с актив от едва 4 точки и единственият отбор, който все още няма победа на сметката си. И за настоящия двубой в тима има много отсъстващи. С контузии са Отон, Соние, Ринкон, Коне и Н'Диайе, а наказани са Мавинга, Мартинс-Перейра и Аяс.

Прогноза: Лориен - Троа 3:0


Монпелие - Нант
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер

Монпелие започва плахо да се съвзема от негативната поредица, в която бе изпаднал тимът от юга. В предишния кръг играчите на Ролан Курбис записаха трети пореден мач без загуба в шампионата, завършвайки 1:1 като гости на Тулуза. Въпреки това, Монпелие продължава да е близо до опасната зона. В момента южняците са с актив от 9 точки и заемат 17-то място в класирането. За настоящия двубой контузени са Ласне, Марво, Журден, Сансон, Саихи и Бериго.

Нант изигра два мача в рамките на една седмица, а сега на тимът му предстои и трети. Първо "канарчетата" допуснаха домакинска загуба с 1:0 от Олимпик Марсилия, която сложи край на серията от три поредни победи за играчите на Мишел дер Закарян, но в сряда вечерта Нант постигна нов успех, като този път се наложи с 2:1 при визитата си на Ница в отложен мач от първенството. Така отборът от западното крайбрежие се изкачи на 7-мо място в класирането и вече е с актив от 19 точки. За гостуването на Монпелие контузени са Валонгва, Бедоя и Роние.

Прогноза: Монпелие - Нант 1:1


Реймс - Газелек Аячо
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими

Отборът на Реймс върви стремглаво надолу. До 8-я кръг играчите на Оливие Геган имаха само една загуба в актива си, а сега са в серия от четири поредни поражения. В предишния кръг Реймс отстъпи с 3:0 при гостуването си на амбициозния състав на Сент Етиен. Така отборът се свлече до 13-то място в класирането с актив от 15 точки. За настоящия двубой контузени са Нгог, Канкава, Фофана, Родригес, Манди и Конте.

Газелек Аячо записа втора поредна победа в първенството. След историческия успех за отбора от остров Корсика над Ница, в предишния кръг играчите на Тиери Лаурей записаха втори пореден такъв, като този път се наложиха над Бордо с 2:0. Победата изкачи островитяните до 18-то място в класирането с актив от 9 точки. За гостуването на Реймс с травми са Тшибумбу и Туре, а наказани са Коеф и Джокович.

Прогноза: Реймс - Газелек Аячо 1:1


Олимпик Марсилия - Ница
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 08.11.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Антони Готие

Грандът Олимпик Марсилия започва да дава наченки на излизане от кризата, която е налегнала един от най-успешните френски отбори. В предишния кръг южняците записаха втора поредна победа, която ново бе при гостуване. Този път възпитаниците на Мичел се наложиха с минималното 1:0 над Нант, а победното попадение бе дело на Н'Куду в началото на втората част. Така ОМ събра 15 точки на сметката си, но въпреки това продължава да заема незавидното за отбор от неговия ранг 12-то място във временното класиране. За настоящия двубой отсъстващи за домакините са наказаните Диара, Кабеля и Н'Кулу, а Джа Джедже е контузен.

Ница не записа особено успешна последна седмица, при която имаше две домакинства. Първо "орлетата" направиха 0:0 срещу колебливия тим на Лил, а в отложен двубой от шампионата, игран в сряда вечерта, загубиха с 2:1 срещу Нант. Поражението смъкна момчетата на Клод Пюел на 8-мо място в таблицата с актив от 18 точки. За регионалното дерби с Марсилия контузени са Плеа, Ле Биан и Пуплен, а Козиейо е наказан.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Ница 2:1


Бордо - Монако
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 08.11.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило

Отборът на Бордо продължава да е колеблив през настоящия сезон. В предишния кръг жирондинците отстъпиха с 2:0 при гостуването си на абсолютния дебютант в Лига 1 ГФК Аячо. Поражението на остров Корсика смъкна възпитаниците на Вили Саньол на 14-то място в класирането с актив от 14 точки, което със сигурност не се нрави нито на феновете, нито на ръководството на отбора. За настоящия мач контузени за Унас, Ямбере, Морис-Белай и Сертик.

Монако навлиза във форма. В предишния кръг "монегаските" записаха шести пореден мач без поражение и втори последователен успех, след като играчите на Леонардо Жардим се наложиха с 1:0 над приятната изненада до момента Анже. Така тимът от Княжеството вече е на 6-та позиция и има 20 точки в актива си. За гостуването на Бордо контузени са Дирар, Бакайоко, Траоре, Коентрао, Бахлули и Лемар.

Прогноза: Бордо - Монако 1:1


Олимпик Лион - Сент Етиен
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 08.11.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон

Вицешампионът Олимпик Лион записа четвърти пореден двубой без загуба в Лига, като в тази поредица от срещи "хлапетата" постигнаха три победи. В предишния кръг играчите на Юбер Фурние се наложиха с минималното 1:0 над новака Троа и вече заемат 2-ро място в подреждането с актив от 22 точки. През седмицата Лион загуби с 2:0 домакинството си на Зенит в Шампионската лига и шансовете на тима за излизане от групите са минимални. За регионалното дерби с контузии в състава на домакините са Малбранк, Бишевац, Фофана, Грение, Калулу и Фекир.

Играта на Сент Етиен в последните пет кръга на сезона е на приливи и отливи. В тези двубои "зелените" инкасираха три загуби и постигнаха две победи. В предишния кръг играчите на Кристоф Галатие се наложиха у дома с 3:0 над състава на Реймс, а победата намести тимът на 4-ото място в класирането с актив от 22 точки. За дербито с Лион с травми са Брисон, Сал, Хамума, Корне и Теофил-Кетерин.

Прогноза: Олимпик Лион - Сент Етиен 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240