Анонс на 12-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 12-ти кръг на Лига 1

Сент Етиен - Реймс
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Микаел Лесаж

Сент Етиен допусна трета загуба в последните си четири мача в Лига 1. Този път "зелените" загубиха с 4:1 при гостуването си в столицата срещу шампиона Пари Сен Жермен. Играчите на Кристоф Галатие имаха своите шансове, но стражът на парижани Кевин Трап на няколко пъти извади опасни удари на играчите на Сент Етиен. Поражението смъкна тима на 5-то място в класирането, където Сент Етиен продължава да е с 19 точки. Кадровите проблеми за отбора преди настоящия двубой са свързани с травмите на Бамба, Пажо, Корне, Клемен, Теофил-Катерин и наказания Лемоан.

Реймс инкасира трето поредно поражение, след като в предишния кръг играчите на Оливие Геган загубиха домакинския си двубой срещу Монако с 1:0. Поражението от "монегаските" смъкна Реймс на 11-та позиция в колоната с актив от 15 точки. За гостуването на Сент Етиен отсъстващи са Родригес, Фофана, Манди и Конте, а Канкава е под въпрос.

Прогноза: Сент Етиен - Реймс 2:0


Бастия - Каен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило

Лошата серия на Бастия продължи и в предишния кръг. Този път тимът от остров Корсика загуби с 2:0 гостуването си на Монпелие. Поражението бе трето поред за Бастия и общо седмо в последните 8 мача на островитяните. Корсиканци заемат 16-та позиция с 10 пункта на сметката си. За настоящия двубой треньорът Гислен Принтан няма да може да разчита на контузените Брандао, Камано, Мабулу, Джики и Джебоур.

Каен приключи със серията от три поредни успеха в шампионата. В предишния кръг тимът от Нормандия инкасира донякъде изненадваща домакинска загуба с 2:0 срещу Нант. Поражението остави играчите на Патрис Гаранд с 21 точки в актива си и в момента Каен е на 3-то място в класирането. Базил и Делпласе ще пропуснат далечното гостуване в Корсика.

Прогноза: Бастия - Каен 1:2


Газелек Аячо - Бордо
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


Отборът на Газелек Аячо постигна първата в историята си победа в Лига 1. Успехът е още по-сладък за водения от Тиери Лаурей тим, тъй като корсиканци надиграха с 3:1 като домакин отлично представящия се отбор на Ница. Така ГФК Аячо се отлепи от последното 20-то място в класирането и островитяните вече са 19-ти с актив от 6 точки. Маи, Туре и Диа ще пропуснат второто поред домакинство за корсиканци.

Бордо постигна трета победа за кампанията. В предишния кръг "жирондинците" се наложиха с минималното 1:0 при домакинството си на новака Троа. С този успех играчите на Вили Саньол вече имат 14 точки в актива си, но продължават да заемат незавидната за тях 13-та позиция в таблицата. С контузии в отбора от провинция Аквитания са Ямбере, Маурис-Белай и Сертик.

Прогноза: Газелек Аячо - Бордо 0:1


Гингам - Лориен
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


Гингам записа четвърти пореден двубой в Лига 1 без загуба, като в тази поредица от срещи "червено-черните" направиха три равенства и постигнаха една победа. Преди седмица играчите на Жослен Гурвенек завършиха 0:0 при гостуването си на приятната изненада до момента в шампионата Анже, който заема 2-ро място във временното класиране. С ремито Гингам събра 15 точки в актива си и вече е на 12-та позиция. С травми за тима преди настоящата среща са Кербрат, Дембеле, Леметр и Бака.

Лориен направи второ поред равенство от 1:1. Този път "мерлузите" не успяха да спечелят голямото регионално дерби на полуостров Бретан срещу състава на Рен. Играчите на Силвен Риполи дори поведоха в резултата през първата част, но през второто полувреме инкасираха гол, който им коства победата. В момента Лориен заема 9-то място с актив от 16 точки. Си и Жано ще пропуснат гостуването на Гингам.

Прогноза: Гингам - Лориен 0:0


Тулуза - Монпелие
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Тулуза продължава с неубедителните изяви. "Виолетовите" вече нямат победа в 10 поредни мача в Лига 1, като единственият успех за тима от едноименния град дойде в първия кръг от кампанията. Преди седмица играчите на Доминик Арибаж допуснаха втора поред загуба, отстъпвайки с 3:0 при гостуването си на вицешампиона Олимпик Лион. Поражението остави Тулуза в близост до зоната на изпадащите, където тимът има едва 6 точки в актива си. Контузен за предстоящия двубой е Гойкоечеа.

Монпелие записа втори успех за сезона, след като в предишния кръг южняците надделяха с 2:0 при домакинството си на Бастия. Така играчите на Ролан Курбис вече имат 8 точки в актива си, но продължават да са по към крайните позиции в таблицата, заемайки 17-то място. За гостуването на Тулуза от травми се оплакват Марво, Ласне, Бериго, Саихи, Журден и Сансон.

Прогноза: Тулуза - Монпелие 2:1


Троа - Олимпик Лион
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 31.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йохем


Новакът Троа продължава да е единственият отбор в Лига 1, който няма победа в актива си след първите 11 кръга от сезона. Преди седмица играчите на Жан-Марк Фурлан инкасираха трето поредно поражение и общо седмо до момента, след като този път отстъпиха с 1:0 при визитата си на Бордо. Така Троа вече заема еднолично последното 20-то място във временното класиране с актив от едва 4 точки. С контузии в състава са Отон, Соние, Ринкон, Коне и Н'Диайе.

Вицешампионът Олимпик Лион постигна пети успех за сезона, след като в предишния кръг "хлапетата" се справиха у дома с тима на Тулуза, печелейки с класическото 3:0. Така момчетата на Юбер Фурние се изкачиха до 4-ото място в класирането с актив от 19 точки. Преди гостуването на Троа в лазарета са Фекир, Бишевац, Калулу, Грение и Фофана, а Умтити е наказан.

Прогноза: Троа - Олимпик Лион 0:3


Ница - Лил
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 01.11.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Вилфред Биен


Отборът на Ница си намери майстора в предишния кръг и то, може би, най-неочакваният такъв. "Орлетата" приключиха с впечатляващата серия от четири поредни победи, в която отбелязаха 17 гола и допуснаха едва 4, след като играчите на Клод Пюел загубиха най-неочаквано гостуването си на абсолютния дебютант в Лига 1 Газелек Аячо с 3:1, който от своя страна записа историческа първа победа във френския футболен елит. Така Ница пропусна отлична възможност да се изкачи на 4-ата позиция във временното класиране, а место това тимът от Лазурния бряг заема 6-то място с актив от 17 точки. За настоящия двубой с контузии за "орлетата" са Хасен, Ле Биан, Плеа, Пуплен и Хулт.

Лил продължава да е крайно непостоянен през настоящия сезон. Преди седмица северняците допуснаха нова загуба в шампионата. Този път играчите на Ерве Ренар отстъпиха с 2:1 при домакинството си на друг от неочаквано колебливите отбори - Олимпик Марсилия. Така "кучетата" продължават да са във втората половина на подреждането и вече Лил заема 15-то място с актив от 11 точки. Павар, Обади, Баша и Берия пропускат далечното гостуване в срещуположния край на Франция.

Прогноза: Ница - Лил 3:1


Монако - Анже
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 01.11.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Бартоломю Варела


Монако се придвижи до 8-ото място във временното класиране на френския шампионат. В предишния кръг "монегаските" сложиха край на серията от три последователни равенства в Лига 1, след като играчите на Леонардо Жардим спечелиха с минималното 1:0 гостуването си на Реймс. Така тимът от Княжеството събра 17 точки в актива си, с колкото са още отборите на Ница и Рен, но показателите на Монако са по-лоши спрямо техните. С контузии в състава на домакините са Коентрао, Бакайоко, Траоре, Бахлули, Елдер Коща и Лемар, а наказани са Бернардо Силва и Уолъс.

Приятната изненада до момента в Лига 1 Анже не успя да запише четвърта поредна победа в първенството. В предишния кръг новаците направиха 0:0 у дома срещу Гингам. Въпреки това, играчите на Стефан Мулен се изкачиха на 2-ото място във временното класиране с актив от 22 точки. През седмицата Анже допусна изненадваща загуба в турнира за Купата на Лигата от тима на Тур с 1:0. С контузии преди визитата им в Монте Карло са Диерс, Мохсни и Кеткеофомфон.

Прогноза: Монако - Анже 1:1


Нант - Олимпик Марсилия
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 01.11.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Лионел Жафредо


След колебливия старт на сезона сега Нант се представя на коренно различно ниво. В предишния кръг "канарчетата" продължиха своя възход, след като успяха да запишат трета поредна победа. Този път играчите на Мишел дер Закарян победиха с 2:0 като гости намиращия се на 3-то място във временното класиране тим на Каен. С успеха си в Нормандия Нант се изкачи на 10-то място в таблицата и вече има 16 точки в актива си, а "канарчетата" са и с мач по-малко. Сигорсон, Бедоя и Ронжие са с контузии преди настоящия двубой.

Олимпик Марсилия сложи край на серията от пет поредни кръга без победа в Лига 1, в която грандът записа три равенства и две поражения. В предишния кръг тимът от пристанищния град победи с 2:1 състава на Лил. Головете за водения от испанската легенда Мичел тим реализираха Батишуай и Алесандрини. Така ОМ вече има 12 точки на сметката и заема 14-то място в подреждането, като този факт едва ли задоволява по какъвто и да е начин един от най-титулуваните френски клубове. За гостуването на Нант няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Нант - Олимпик Марсилия 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
383