Анонс на 14-ти кръг на ВЛ на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на ВЛ на Русия - срещите в събота

Кръгът в Русия ще започне с мачове на отборите-участници в Шампионска лига, които ще приемат аутсайдерите. На пръв поглед фаворитите в тези двубои са известно, но дали треньорите на ЦСКА и Зенит няма да извършат някои ротации, с което да дадат надежда на своите съперници да откраднат нещо? FUTBOL TV представя на своите читатели анонс на двата съботни мача от Висшата лига на Русия, като по-късно очаквайте прогнози и на двубоите в неделя.


ЦСКА - Уфа
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 31.10.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Владимир Москалев

ЦСКА не преустанови безпогрешната си серия и в Купата на Русия, където през седмицата победи Урал с 2:1. Двубоят обаче изнерви феновете на московчани. Хората на Слуцки дълго време водеха в резултата, но допуснаха гол в края и рискуваха да вкарат срещата в допълнителните полувремена. Все пак Тошич с точен удар не позволи това се случи и така столичани се класираха за четвъртфиналите. Що се отнася до първенството, там ЦСКА е безапелационен лидер и единствен без загуба. "Армейците" имат десет победи и три равенства и са с 6 точки пред втория Локомотив и на 8 пункта пред следващия Зенит.

УФА също успя да преодолее осминафиналите на Купата, но го направи срещу по-непретенциозен тим - СКА Енергия и в следващия етап ще мери сили с ЦСКА. Добри новини за башкирци има и в първенството, където южняците в миналия кръг победиха Криля Советов и по такъв начин сложиха точка на серията си от седем двубоя без успех, с което успяха да се отлепят от последното място в класирането.

Березуцки и Натхо са аут за домакините, а Засеев от гостите.

Няма никакво съмнение, че фаворит в този мач са домакините. Въпросът е, с какъв състав ще излезе Слуцки. "Армейците" ще пътуват до Манчестър през следващата седмица и не е изключено треньорският щаб да извърши някои промени с цел запазване на силите на някои от важните играчи. А това може да даде шанс на упоритите башкирци да измъкнат нещо от двубоя.

Прогноза: ЦСКА - Уфа 1:0

 


Зенит - Мордовия
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 31.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Михаил Вилков

Може да кажем, че Зенит най-после се събуди и започна да показва футбола, който демонстрираше през миналата година. Хората на Андре Вилаш-Боаш вкараха по пет гола в последните си два мача. Наистина, единият съперник бе главният аутсайдер във Висшата лига, но какво да кажем за победата над Олимпик с 3:1 в Шампионска лига? В момента северняците изостават от ЦСКА с осем точки и на пръв поглед е трудно да си представим по какъв начин може да бъде заличена тази разлика. Но може да бъдем сигурни, че Зенит не се е отказал от защитата на титлата си, което означава, че притиснатите до стената шампиони повече няма да правят компромиси и да се отнасят със снизхождение към един или друг противник.

Съперник на питерци ще е Мордовия. Отбор, който не познава победата от август, а в последните си шест мача има само една точка, спечелена при домакинство на другия аутсайдер Кубан. Тежко е положението на тима от Саранск, който в момента не е последен в класирането само заради по-добрите си допълнителни показатели от Анжи.

Домакините са без Файзулин и Хълк, а за гостите няма да играят контузените Шипицин и наказаният Шитов.

Интригата в този мач започва и свършва с това, колко гола ще вкара Зенит. Нямаме причина да се съмняваме в шампиона, който отдавна изчерпи лимита от грешка и вероятно ще вкара повече от два гола на своя противник.

Пргноза: Зенит - Мордовия 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168