Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

13-ят кръг на Висшата лига на Русия продължава и в неделя, когато ще се състоят три мача, които са изключително интересни и ще бъдат истинско изпитание за почитателите на залозите. Отначало е московското дерби между Динамо и Спартак - два нестабилни отбора, които могат да проведат както впечатляващ мач, така и да се провалят. След това в Краснодар едноименният тим приема Рубин и това са съперници, от които може да се очаква повече. Денят ще завърши в Грозни, където намиращият се в отлична форма Терек ще посрещне лидера в класирането ЦСКА.


Динамо - Спартак
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 25.10.2015г.
Час: 12:30
Съдия: Виталий Мешков

Динамо срещу Спартак - това е марката на руския футбол, местното Ел Класико и поради тази причина мачът предизвиква голям интерес сред феновете. Може би интересът щеше да е по-голям, ако съперниците бяха постигнали по-добри резултати и се намираха по-високо в таблицата за класиране, но уви.

Във всички досегашни анонси твърдяхме, че Динамо показва нестабилна игра и не впечатлява, въпреки своя потенциал. Такава е тенденцията и в последните три мача - равенства на терените на Криля Советов и Амкар и загуба от ЦСКА Москва. Така "сините" останаха с 15 точки и са девети в класирането, което предизвика недоволството сред феновете на тима.

Не по-малко нестабилен е Спартак. Хората на Алейничев бяха унизени от Кубан, след това направиха отличен мач с шампиона, който намери продължение в Саранск, но когато се заговори за събуждане на Спартак и за атака на местата в евротурнирите, дойде поражението от Локомотив. Все пак спартаковци се намират на прилично място - 5-ти са в класирането, на точка след четвъртия Ростов.

Домакините са без Губочан, Днилкин, Дяков и Самба. За гостите няма да играят Ромуло, Ананидзе, Мовисян, Зе Луиш и Попов.

Нито една букмейкърска къща не се ангажира с това да определи фаворит в двубоя, като в същото време букмейкърите са преценили, че е малко вероятно да видим равенство в двубоя. Всичко това показва, че този мач е един от най-завързаните на европейския уикенд. Ние ще проявим смелост, отдавайки предпочитания на символичните гости. Хората на Алейничев изглеждат по-малко нестабилни от воя съперник, освен това спартаковци разполагат с малко по-класен състав и ако този потенциал бъде правилно използван днес, тогава Спартак би трябвало да спечели мача.

Прогноза: Динамо - Спартак 0:1

 


Краснодар - Рубин
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 25.10.2015г.
Час: 15:30
Съдия: Игор Федотов

Краснодар и Рубин са с еднакви съдби през този сезон. И двата отбора се представят сравнително добре в Лига Европа, но не много успешно е участието им във Висшата лига. Потенциалът на днешните съперници не е малък и няма съмнение, че заслужават по-високи места от тези, които заемат в момента. Но и едните, и другите не могат да се похвалят със стабилност, като според специалистите основната причина за това е участието в Европа.

Отборът на Олег Кононов реди равенство след равенство и именно това е причината да се намира на осмо място и на 4 точки от топ 6. Ако 0:0 на терена на ПАОК в средата на седмицата е добър резултат, то 1:1 в Уфа и 2:2 в Махачкала си е истинско безобразие.

През седмицата Рубин направи 1:1 на "Анфийлд" и цяла Европа видя, че казанчани са много добър отбор, с отлична организация на линиите и страхотна тактическа дисциплина. Безобразията тук са свързани с мачове като тези с Терек (1:2) и с домакинската загуба 2:1 от Урал. Едва ли и треньорският щаб на Рубин може да даде разумно обяснение за тези провали, но те струват много на отбора - колективът от Кавказ се смъкна чак на 12-то място, на цели 5 точки от топ 10!

Перейра от домакините е аут, гостите са без Благой Георгиев.

Фаворит в мача е Краснодар, при това коефициентът е много висок за победа н домакините. Нашият съвет обаче е да се внимава с тази среща и в никакъв случай да не се изключва равенството от сметките.

Прогноза: Краснодар - Рубин 1:1

 


Терек - ЦСКА Москва
Стадион: "Ахмат Арена", Грозни
Дата: 25.10.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Сергей Лапочкин

Ако Терек бе спечелил половината от мачовете си, в които завърши наравно, сега това щеше да е мач между два лидера. Грозненнци имат само една загуба от началото на сезона, но равенствата са цели седем и именно това е причината кавказците да а седми в класирането, на две точки от топ 4. Впрочем, Терек се разигра през последния месец и спечели 4 от последните си 5 мача, което даде надежда на феновете, че тимът се намира във възход и ще продължи движението си нагоре в таблицата за класиране.

ЦСКА е лидер, на 5 точки пред втория Локомотив и на седем пред шампиона Зенит, който вчера изигра своя мач. "Армейците" нямат загуба и жънат победа след победа, разбира се, от време на време си позволяват да допуснат и някое равенство, но общо взето столичани са тима, който е с една глава над останалите през този сезон. Отборът се представя чудесно и в Шампионска лига, където през седмицата направи 1: 1 с Манчестър Юнайтед и вече събра 4 точки, което означава, че ЦСКА е в борбата за едно от първите две места в групата.

Городов, Коморовски и Мирзов няма да играят за домакините. Гостите са без Березуцкий, Натхо и Тошич.

Терек има само една победа над ЦСКА тук за последните шест мача, но никога отборът не е изглеждал толкова стабилен. От друга страна столичани пристигат изморени от сблъсъка с Манчестър Юнайтед. Няма никакво съмнение, че лидерът в класирането е фаворит, но дали натрупаната умора в редиците на гостите няма да помогне на домакините? Нашият съвет е да се потърси изненадата в мача и по-смелите почитатели на залозите да играят "Х".

Прогноза: Терек - ЦСКА 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204