Анонс на 10-ти кръг на ВЛ на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на ВЛ на Русия - срещите в събота

В събота ще се състоят три мача от десетия кръг на Висшата лига на Русия, а останалите двубои ще се проведат в неделя и понеделник - това е така, заради мачовете в средата на седмицата в Купата на страната. Нямаме никаква идея на какви принципи е изготвена програмата, но от началото на сезона е тенденция да ставаме свидетели на един супер-двубой от руското първенство. Днес обаче мега-сблъсъците са два, като и двата мача са в столицата. Гарнитурата към ЦСКА - Локомотив и Спартак - Зенит пък е дербито между предпоследния и последния в Махачкала. FUTBOL TV представя на своите читатели кратък анонс на съботните мачове от 10-я кръг на Висшата лига на Русия.


ЦСКА - Локомотив
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 26.09.2015г.
Час: 14:00
Съдия: Сергей Карасев

ЦСКА не само е лидер в класирането, но и единствен отбор, който няма загуба в първенството. Освен това стана традиция "армейците" да показват зрелищен футбол и да радват почитателите си с хубава игра. Така се получи и в предишния кръг, когато хората на Слуцки изоставаха с три гола на терена на Мордовия, но успяха да изравнят. Домакините вкараха в 68-та минута, но в последните десет минути столичани вкара три гола и победиха с 6:4.

За изненада на всички, именно Локомотив е най-близкият преследвач на ЦСКА, като разликата можеше да бъде и по-малка, ако хората на Черевченко бяха по-съсредоточени срещу Терек и Динамо. В момента "железничарите" се намират в серия от три поредни победи, една от тях е в Лисабон срещу местния Спортинг, с което руснаците добре започнаха и кампанията си в Лига Европа.

Фернандес от домакините е контузен, Гостите са без Дюрица и Шешуков.

Разликата между тези два отбора е пет точки. Нали разбирате какво ще се случи, ако "армейците" вземат мача? На всичкото отгоре Зенит се намира на 8 пункта и гостува на Спартак Москва. Според нас, домакините са по-мотивирани да вземат среща, а като добавим и по-добрата класа, по всичко изглежда, че ЦСКА ще грабне трите точки.

Прогноза: ЦСКА - Локомотив 2:1

 


Анжи- Уфа
Стадион: "Анжи Арена", Каспийск
Дата: 26.09.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Кирил Левников

Двата отбора убедително спечелиха мачовете си от Купата и би трябвало леко да подобрят настроенията си. Едва ли някой можеше да си представи преди началото на сезона, че в десетия кръг това ще е дербито на аутсайдерите. Това обаче е факт и за ситуацията са си виновни и двата тима, които събраха по 5 точки. Преди международната пауза махачкалинци победи Спартак в Москва и изглеждаше, че нещата ще потръгнат, но последваха загуби срещу Терек и Ростов. Башкирци пък допуснаха четири поредни загуби, като вкараха само един гол в тях.

Маевски и Максимов са контузени от домакините, а гостите са без Юрченко.

Според букмейкърите, Анжи в фаворит в мача. Ние сме напълно съгласни с това, защото в играта на новака се забелязват повече добри неща, отколкото в тази на техния противник, а и тимът от Башкирия вече се намира под сериозен психологически натиск. Очакванията са за минимална победа на Анжи.

Прогноза: Анжи - Уфа 2:1

 

 

Спартак - Зенит
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 26.09.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Сергей Иванов

В действителност, този мач е централен за кръга в Русия. По-рано в Химки ще се срещнат първите два отбора в класирането, но според количеството фенове и афиширането на двубоите, вечерният мач превъзхожда московското дерби.

Спартаковци започнаха да редуват победи със загуби, което няма как да не безпокои треньорския щаб и феновете. Особено болезнени са пораженията от Анжи (у дома) и това срещу Кубан в Краснодар (с 3:0). Така Спартак натрупа три загуби за месец и се смъкна на четвърто място в класирането, на точка след днешния си съперник и на четири пункта от втория Локомотив.

Зенит записа две загуби през август, като неуспехите бяха на собствен терен, което е още по-изненадващо. Заговори се за криза в тима, за смяна на Вилаш-Боаш, за липса на мотивация. Изглежда обаче, че португалският специалист успя да овладее пропадането, защото след международната пауза шампионите играят много по-различно и най-вече успяват да си вкарат положенията (с някои условности). Равенството като гост на ЦСКА и победата във Валенсия дадоха импулс на тима - първо, питерци не позволиха на "армейците" да се откъснат още повече и второ, руснаците вече са фаворит в групата си от Шампионска лига. Равенството срещу Амкар може да се приеме, защото дойде няколко дни след дългото пътуване до Испания и класата на Зенит не успя да се пребори с умората в играчите, от което се възползваха пермчани. В момента шампионите са трети в класирането, на три точки от втория и на 8 пункта от ЦСКА.

Гранат, Мовися и Ромуло са контузени от домакините. Файзулин е в лазарета на гостите.

Интересното около мача е, че руските букмейкъри дават леко предимство на Спартак, докато авторитетите в тази област предвиждат успех на Зенит. Ние сме по-склонни да приемем втората версия. Първо, московчани отново показват нестабилност, както го правеха през миналия сезон. Второ, титулярите на шампиона си отпочинаха от битките през миналата седмица и сега са готови за дербито. Трето, съставът на Вила-Боаш е по-качествен от този на Алейничев, а факторът домакинство едва ли ще подложи гостите на натиск. Очакванията са за равностоен двубой, чийто изход ще реши майсторството на отделните играчи. А те са повече в състава на гостите.

Прогноза: Спартак - Зенит 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196