Анонс на 5-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на 5-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък

Амкар - Анжи
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 14.08.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Игор Федотов

Тези два отбора ще открият кръга във Висшата лига на Русия, като фаворит в сблъсъка изглежда, че са домакините. Пермчани заемат шесто място в класирането, с актив от шест точки, а Анжи е последен, без спечелена точка. При това новакът изигра три двубоя у дома си, което ясно показва какво е състоянието в колектива от Махачкала. Единственото успокояващо е това, че три от двубоите на Анжи бяха срещу столични отбори - Локомотив, ЦСКА и Динамо.

Що се отнася до Амкар, пермчани загубиха на старта от Краснодар у дома си, но след това победиха Рубин в Казан и Криля Советов в Перм. В миналия кръг хората на Гаджи Гаджиев гостуваха на ЦСКА и очаквано паднаха с 2:0.

Фаворит в днешния сблъсък са домакините. Тази теза се допълва не само от по-добрата форма на пермчани, но и от факта, че гостите не могат да разчитат на основните си играчи Мрктчян и Харуна.

Прогноза: Амкар - Анжи 1:0

 

 

Спартак - ЦСКА Мослва
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 14.08.2015г.
Час: 21:30
Съдия: Виталий Мешков

Това е дербито на кръга и в началото срещата бе планувана да се състои в ден, в който няма други мачове, но сблъсъкът на ЦСКА със Спортинг в плейофите на Шампионска лига принуди организаторите да променят програмата. И така, дербито на столицата ще се състои днес, като билетите за мача бяха продадени още във вторник вечер, което показва за повишеното внимание към двубоя.

Спартак започна кампанията си с домакинско 2:2 срещу Уфа, но след това не спряха да радват почитателите си с победи над Краснодар, Рубин и Криля Советов. Някои ще кажат, че срещите с казанчани и новаците не са показател, но пък столичани показаха интересни неща срещу бойките краснодарци, при това като гости и заслужено спечелиха с 1:0, което оставя Спартак на 4-то място в класирането, на две точки от лидера Зенит.

Що се отнася до ЦСКА, "армейците" в икономичен режим спечелиха четирите си мача, при това без да допуснат гол. Най-важният успех на този етап обаче дойде срещу Спарта Прага в чешката столица, където хората на Слуцкий се събудиха и резултатът е, че си гарантира шест мача в Европа.

Очаква ни епичен сблъсък, между два от най-добрите отбори в руския футбол. Историята показва равнопоставеност в сблъсъците - 17 победи за Спартак, 13 равенства и 18 загуби. Интригата в мача идва от близкия двубой на ЦСКА със Спортинг и това, как ще се отразят мислите за срещата в Португалия върху "армейците". Още повече, че домакините ще са амбицирани да вземат реванш за миналогодишното унижение с 4:0, така че може да очакваме наистина оспорван двубой, който може да завърши без победител.

Прогноза: Спартак - ЦСКА Москва 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162