Анонс на 28-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 28-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Краснодар - Ростов
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 24.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Михаил Вилков

Два кръга преди края на сезона, интригата във Висшата лига на Русия остава все така голяма. Наистина, Зенит спечели титлата, но остава да се разпределят местата в евротурнирите, а и не е решен въпросът с изпадащите.

Дербито на Краснодар предизвика доста полемики заради ранния си час. И двата отбора поискаха преместване за по-късен час, заради 35-градусовите жеги в Юга, но футболните чиновници останаха непреклонни. Така или иначе, независимо от часа, на терена наистина ще е горещо.

Домакините са с равен брой точки с ЦСКА Москва и са в битка с "армейците" за второто място в Лигата. В началото на месеца изглеждаше, че хората на Олег Кононов няма да имат проблеми да участват в Шампионска лига - след равенството с ЦСКА в столицата и победите над Арсенал и Локомотив "биковете" имаха четири точки преднина, което накара много специалисти да честитят второто място на Краснодар. Едва ли обаче някой може да обясни какво се случи след това. Последваха две домакински равенства с борещите се за своето оцеляване Амкар и Торпедо, като и в двата мача южняците пропуснаха да запазят преднината си, показвайки футбол, различен от този, който демоснтрираха досега.

Ростовчани не са се спасили. Отборът е 12-ти, но само на точка пред 13-я и на четири пункта пред предпоследния. Дори победа в утрешното дерби не може да гарантира оцеляване на тима, така че тези, които предварително бяха писали, че Ростов ще бъде обикновен донор на Краснодар, сега ще трябва да върнат думите си назад. Впрочем, по ирония на съдбата, хората на Курбан Бердяев приемат в последния кръг ЦСКА и наистина могат да помогнат на съгражданите си, водейки битка за собственото си оцеляване.

Предишният мач между тези два тима завърши с победа 2:0 за Краснодар, който през всичките 90 минути контролираше събитията на терена. Тогава обаче Бердяев все още не бе поел отбора, а и помним как играеха ростовчани и какви срамни резултати записаха.

Предположенията ни са, че утре ще видим равностоен двубой, различен от този през лятото, като вероятността домакините да вземат мача е по-голяма от това гостите да грабнат трите точки. Не бива да изключваме и равенството, което ще удовлетвори гостите.

Прогноза: Краснодар - Ростов 2:1

 


Мордовия - Терек
Стадион: "Старт", Саранск
Дата: 24.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Алексей Есков

Двата отбора нямат никакви задачи за решаване до края на сезона. След двете загуби от Динамо и Спартак през април, Мордовия направи една много силна серия от три победи и едно равенство, което отдалечи тима от опасната зона и сега играчите от Саранск спокойно ще доиграват сезона.

Що се отнася до Терек, отборът много отдавна се отказа от борбата за място в евротурнирите и поради причина започна да подарява точки наляво и надясно. Мимолетното пробуждане дойде срещу Ростов и Спартак, а в миналия кръг, срещу Арсенал, тимът от Грозни отново навлезе във фаза "дрямка".

Терек е слаб гост, а в същото време отива на терена на отбор, който набра добра форма. Всичко това ни дава основание да предполагаме, че домакините без особени усилия ще вземат мача.

Прогноза: Мордовия - Терек 1:0

 

 

Динамо Москва - Арсенал
Стадион: "Химки", Мослва
Дата: 24.05.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Валерий Мешков

Четвъртият Динамо посреща последният в класирането Арсенал. На теория, столичани могат да бъдат изместени не само от тази си позиция, но и от топ 5 и по такъв начин да пропуснат евротурнирите. Това наистина може да се случи, защото динамовци влошиха и играта си, и резултатите от средата на март, когато записаха само три победи в десет мача, което е твърде малко за отбор с амбициите на Динамо.

Арсенал направи много силна серия през април, когато постигна три поредни победи. След това обаче дойдоха загубите от Зенит, Краснодар и Мордовия, а равенството с Терек закотви още по-силно тулчани на последното място. На теория отборът може да се спаси, защото до зоната на плейофите има три точки, но истината е, че "артилеристите" показват футбол, който няма нищо общо със стандартите на елита.

Трите точки ще гарантират мястото на Динамо в топ 5. В последния кръг столичани приемат борещия се за второто място Краснодар. Тогава, по каква логика трябва да мислим, че столичани ще пропуснат да победят последния в класирането, за да тръгнат да спасяват сезона срещу кандидата за Шампионска лига?

Прогноза: Динамо - Арсенал: 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251