Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Локомотив - ЦСКА
Стадион: "Локомотив", Москва
Дата: 10.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Сергей Карасев

Първото столично дерби би трябвало да предизвика повече емоции, но през последните седмици Локомотив се превърна в неуправляем отбор. "Железничарите" взеха само точка от четирите си последни мача и се смъкнаха на седмо място, без шансове за зоната на евротурнирите. Впрочем, столичани ще играят финал за Купата на Руся на 21 май и изглежда, че всички мисли на играчите са насочени именно натам.

ЦСКА също спечели само точка в четири мача в периода 5 -19 април. Това доведе до отстъпване на второто място на Краснодар, който ЦСКА не успя да победи като домакин. "Армейците" сложиха край на лошата серия с две победи, срещу аутсайдерите Торпедо и Урал, и в момента се намират на три точки пред настъпващия Динамо и на четири пункта от второто място.

Дюрица и Шешуков няма да играят за домакините. Гостите са без Вернблум.

Както казахме, единият отбор вече се движи по инерция, а другият до последно ще се бори за място в Шампионска лига. Освен това ЦСКА на книга разполага с по-качествен състав, а всичко това прави "армейците" фаворит в мача.

Прогноза: Локомотив - ЦСКА 0:2

 


Динамо - Торпедо
Стадион: "Арена Химки", Москва
Дата: 10.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Сергей Иванов

Динамовци още мечтаят за място в тройката, но "синьо-белите" взеха само две точки през втората половина на март, което прекърши надеждите на тима за подобно нещо. Все пак Динамо остава на три точки от третия ЦСКА, но столичани по-скоро трябва да помислят за преследвача Рубин, който отстъпва на динамовци само по голова разлика.

Торпедо се превърна в главния аутсайдер на турнира. Московчани имат само една победа в последните десет мача, като взеха само две точки от последните си пет срещи. Така Торпедо се смъкна на последно място в класирането, но с шансове за спасение, защото спасителния бряг е на 3 точки.

Единственият отсъстващ е от гостите - Микуцкис е наказан.

Разбираемо е, че Торпедо ще води здрава битка за мястото си в елита, но намеренията на Динамо също са за водене на безкомпромисна борба. Ето защо този мач ще се реши от качеството на съставите. А то е по-добро при домакините.

Прогноза: Динамо - Торпедо 3:0

 

 

Зенит - Ростов
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 10.05.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Сергей Куликов

Зенит е само с една победа от последните си четири мача, с което пропиля комфортната си преднина на върха. От "щедростта" на лидера се облажиха Рубин, Кубан, а в миналия кръг Спартак. Победата с 1:0 над аутсайдера Арсенал пък изнерви феновете, които до последно трепериха на "Петровский". Въпреки това, Зенит, който е на 6 точки от втория Краснодар, се намира на крачка от титлата, особено отчитайки програмата на петербургци.

Ростов се превърна в хит през април, след като спечели четири мача и направи равен с Динамо и така се измъкна от опасната зона. Ростовчани обаче изненадаха през миналата седмица, губейки с 1:0 от Терек на собствена земя. Така сянката от евентуално изпадане отново надвисна на отбора, защото сега Ростов е на 3 точки от зоната на плейофите и на 4 пункта от предпоследния.

Отсъстващи: Могилевиц и Файзулин от домакините. Гостите са без Гранат и Дзюба.

Един любопитен факт свързан с мача е това, че последен победител тук е Ростов. През ноември 2013 година Дяков и Халачев осигуриха победата на ростовчани. Отмъщението обаче не закъсня - през тази есен Зенит победи с 5:0 съперника си на собствения му стадион. Именно на този резултат трябва да се опрем по отношение на прогнозата ни за утрешната среща, като логиката сочи успех на домакините.

Прогноза: Зенит - Ростов 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216