Анонс на 17-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота и неделя


Н. Гавазов

Анонс на 17-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота и неделя

Зенит - Краснодар
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 06.12.2014г.
Час: 15:45
Съдия: Михаил Вилков

В събота на "Петровски" ще се състои централният мач на кръга. Питерци са лидери в класирането и ще завършат първата част на сезона на върха. Най-близките преследвачи на отбора на Вилаш-Боаш са ЦСКА Москва и Краснодар, като разликата е седем точки - не е малко, но нека припомним на нашите читатели, че миналата година ЦСКА Москва успя да компенсира по-голямо изоставане.

Зенит не демонстрира добри резултат и колкото и да е невероятно, отборът записа две победи и две загуби. Още по-невероятно е, че пораженията дойдоха не срещу грандове, а против Терек и Мордовия.

Карснодар пък се представя във възходяща линия. Отборът в този период има две победи и две равенства, включително и успех над шампиона в края на миналия месец.

Отсъстващи: Гарсия и Кержаков от домакините, а гостите са без Енджейчик, Бистров, Ахмедов, Калешин, Измайлов, Лаборде.

В историята на сблъсъците между тези два отбора Краснодар никога не е постигал победа. Трябва да кажем, че това може да се промени днес, което прави срещата изключително интересна. Първо, Зенит не се намира в добра форма. По-важното обаче идва от това, че питерци имат мач във вторник, който трябва да спечелят, което предполага, че е пестят силите си днес. Краснодар също има двубой в Европа, но нищо не може да класира тима в следващата фаза на Лига Европа, така че хората на Кононов ще се опитат да променят статистиката.

Прогноза: Зенит - Краснодар 1:1

 

Кубан - ЦСКА Москва
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 06.12.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Владислав Безбородов

В средата на седмицата Кубан постигна първата си победа след завръщането на Кучук. В дербито с Краснодар кубанци бързо допуснаха гол, но успяха да реагират, връщайки един гол и едва не завършиха мача в своя полза, но така или иначе точката срещу втория в класирането може да се смята за успех. В момента Кубан се намира на седмо място в класирането, на три пункта от зоната на евротурнирите.

За ЦСКА този мач няма да е последен за годината, тъй като през следващата седмица предстои сблъсък с Байерн Мюнхен. От този двубой зависи съдбата на столичани в евротурнирите, но трябва да сме реалисти и да кажем, че всичко в сблъсъка зависи от немския отбор. В тази посока няма смисъл да се хвърлят всички усилия във въпросния двубой и да се загърбят резултатите във вътрешното първенство, тъй като изоставането от лидера е седем точки, а тази разлика трябва да се ликвидира. ЦСКА спечели последните си два мача във Висшата лига с общ резултат 7:1, а иначе, последното пътуване тук бе преди две седмици, когато столичани загубиха с 2:1 от Краснодар.

Отсъстващи: Ещенко и Каборе са наказани от домакините, гостите са без контузените Березуцки, Вернблум, Влм и Дзагоев.

Предполага се, че срещата ще е много оспорвана, но все пак столичани ще грабнат трите точки, заради по-класния си състав и опит.

Прогноза: Кубан - ЦСКА Москва 1:2


Терек - Локомотив
Стадион: "Ахмат Кадиров", Грозни
Дата: 07.12.2014г.
Час: 12:30
Съдия: А. Егоров

Сблъсъкът е между два отбора, които в началото на сезона имаха еднакви амбиции - класиране в горната половина на таблицата. Нещата сега обаче се различават много. Терек шокира Зенит на "Петровски", но след това тимът от Грозни допусна три последователни поражения. Това говори, че нестабилността в тима от Чечения продължава, което обяснява и осмата позиция на Терек.

След септемврийските сътресения Локомотив набра ход и в момента столичани са в серия от десет мача без поражение, като три от последните четири успеха дойдоха срещу градски съперници. В момента Локомотив е пети в класирането, на два пункта от второто място, но Миодраг Божович твърди, че може да направи тима си шампион...

Отсъстващи: Домакините са без кадрови проблеми. Гостите не могат да разчитат на Беляев и Логашов.

По принцип в Грозни много трудно се играе и който иска да вземе трите точки трябва да положи максимални усилия. В този мач няма как да не се доверим на гостите, които се намират в по-добра форма от съперника си, а и историята на сблъсъците между Терек и Локомотив е в полза на "железничарите".

Прогноза: Терек - Локомотив 1:2

 


Динамо - Амкар
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 07.12.2014г.
Час: 15:00
Съдия: Сергей Лапочкин

Ето един малко "по-спокоен" мач. Динамо е в серия от шест мача без загуба във всички турнири, като столичани спечелиха пет от тези двубои и започнаха да съкращават изоставането си от Краснодар и ЦСКА Москва. Сега столичани са четвърти, на две точки от второто място.

Амкар бе непостоянен в началото на сезона, но все пак побеждаваше. През ноември обаче нещата се промениха и пермчани, за които бе ясно, че ще се замесят в битката за оцеляване, упорито и целенасочено се "опитват" да се изключат от тази битка, редейки загуба след загуба. Отборът е с три загуби в последните си четири мача и в момента е 14-ти, на точка от опасната зона.

Отсъстващи: Денисов от домакините, а участието на Гранат в мача ще стане известно днес. От гостите няма да играе Белоруков.

Единствената интрига в двубоя е какво количество голове ще допусне Амкар. Иначе, за тези, които смятат да играят само със знаци, той е един - твърда "единица".

Прогноза: Динамо - Амкар 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142