Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Динамо Москва - Терек
Стадион: "Арена Химки", Москва
Дата: 23.11.2014г.
Час: 12:30
Съдия: С. Иванов

Поредното дерби на кръга във Висшата лига на Русия. Динамо е седми, със 22 точки и шансове не само да се класира за евротурнирите, но и да заеме второто място. Столичани влизат в мача с добро настроение, след като победиха в миналия кръг шампиона ЦСКА, а преди това се наложиха и над Ещорил в Лига Европа.

Терек имаше лош период в края на октомври, но отборът от Грозни постигна две победи през ноември и се изкачи на четвърта позиция, на три точки от второто място, т.е. тимът от Чечения е в борбата за място в Шампионска лига! Тук трябва да отделим специално внимание на миналия кръг, в който Терек хвърли истинска бомба, побеждавайки с 3:1 Зенит на собствения му терен, като в герой на мача се превърна авторът на дубъл Алмейда.

Отсъстващи: Денисов от домакините, Иванов от гостите. Под въпрос е участието на Нобоа и Гранат от Динамо.

Дерби-мач, който предполага не само, че ще бъде оспорван, но и може да се получи всякакъв резултат. Единствената причина да не определим Динамо за фаворит е това, че московчани играят много непостоянно и продължават да показват нестабилност в защита.

Прогноза: Динамо - Терек 1:1

 


Арсенал - Амкар
Стадион: "Арсенал", Тула
Дата: 23.11.2014г.
Час: 15:00
Съдия: А. Егоров

Последният в класирането посреща тим от долната част на таблицата. Арсенал е с една победа и четири отбелязани гола, а това показва защо тулчани са последни в класирането. Амкар не е кой знае колко по-добре от утрешния си съперник и тимът от Перм е замесен в битката за оцеляване, с много добри шансове да я реши в своя полза. Амкар е с 11 точки, две повече от опасната зона, но оптимизмът е свързан с добрата игра в защита и успехите срещу отборите от своята "черга".

Белоруков няма да играе за домакините, отсъстващ за гостите е Лепский.

През този сезон е нещо обичайно да се случва по една сензация във всеки кръг от шампионата на Русия, но утрешната среща няма как да ни предложи подобно удоволствие, тъй като може да се получи всякакъв резултат. Ние ще се доверим на гостите, които разполагат с повече опит от съперника си, а и пермчани твърдо са решени да докажат, че загубата с Мордовия си е чиста случайност.

Прогноза: Арсенал - Амкар 0:1

 

Спартак - Мордовия
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 23.11.2014г.
Час: 17:30
Съдия: В. Безбородов

Още един интересен и любопитен мач, чиито изход трудно може да бъде прогнозиран. В началото на сезона Спартак се смяташе за един от фаворитите за топ 5, но столичани показват голямо непостоянство, а победата им в миналия кръг срещу Арсенал бе първа за последните шест мача. Все пак Спартак не е отпаднал от борбата и деветата им позиция не бива да ни лъже, тъй като разликата от третия е само три точки.

Мордовия е един стабилен средняк, който с играта си показва, че не е застрашен от изпадане, освен това тимът от Саранск има достатъчно качество, за да накара някой от фаворитите да съжалява, че го е подценил, а това се потвърждава, например, в мача с Краснодар. След 13 изиграни мача Мордовия събра 17 точки - седем над опасната зона и седем от зоната на евротурнирите.

Отсъстващи: Йозбилиз от домакините няма да играе, а гостите са без Лоренцо и Ниасе.

Домакините разполагат с по-качествен състав и ако не подценят съперника си, спартаковци би трябвало да вземат трите мача.

Прогноза: Спартак - Мордовия 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191