Анонс на 14-кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 14-кръг на Лига 1

Бастия - Олимпик Лион
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен

 

Бастия победи с 2:0 Монпелие в първия мач на тима след оставката на Клод Макелеле, който си тръгна заради слабите резултати на отбора. Двете попадения бяха дело на Гаджи Тало. Успехът прати корсиканците извън опасната зона - на 15-о място с 13 точки. Въпреки това в щаба на тима няма как да са спокойни тъй като разликата между Бастия и отборите, които се намират под чертата е само 1 точка. За настоящия двубой аут са контузените Сиони и Мабулу, а Брандао е наказан.

Отборът на Олимпик Лион продължава с отличното си представяне в Лига 1. В предишния кръг преди паузата за евроквалификациите "хлапетата" записаха пета поредна победа във френския шампионат и вече се намират в подножието на върха. Играчите на Юбер Фурние победиха с 3:1 Гинган като домакин. Два гола отбеляза Набил Фекир, а един добави Александре Лаказет, с което нападателят излезе начело при голмайсторите на Лига 1 с 11. Попадението за гостите бе автогол на Антони Лопеш. Успехът изкачи 7-кратния шампион на Франция на 3-то място с актив от 26 точки, само 2 от лидера Олимпик Марсилия. За гостуването на остров Корсика Гюркюф и Фери са с травми, а Фекир е наказан.

Прогноза: Бастия - Олимпик Лион 0:2

 

 

Гинган - Рен
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломю Варела

Отборът на Гинган отново се намира в зоната на изпадащите. Въпреки че през миналия сезон, тимът спечели Купата на Франция, след като на финала в Париж победи именно настоящия си съперник Рен, то възпитаниците на Жослен Гуревнек и тогава се спасиха от изпадане в заключителната фаза на кампанията, а по всичко личи, че и през настоящия сезон това ще бъде цел номер 1 отбора от полуостров Бретан. В последния кръг "червено-черните" загубиха с 3:1 гостуването си на Олимпик Лион, а поражението ги остави под чертата. Гинган заема 18-то място във временното класиране, а активът на тима е 12 точки. Любопитен факт е, че Гинган е единственият отбор до момента в Лига 1, който няма записано равенство. За настоящия двубой контузени са Шварц, Леметър, Дос Сантос и Карди, а Ятабаре е наказан.

Отборът на Рен триумфира в дербито на Бретан срещу големия съперник Лориен, като го надигра с минималното 1:0 в мача помежду им от последния 13-ти кръг в Лига 1. Успехът на домакините на "Рю дю Лориен" дойде драматично в самия край на мача. Решителното попадение пък отбеляза Педро Енрике в 89-ата минута. С този успех Рен продължи добрата си форма и вече 5 поредни мача няма загуба на сметката си в първенството. Възпитаниците на Филип Монтание заемат 8-мо място във временното подреждане с актив от 19 точки. За гостуването на Гинган Педро Енрике е наказан а Брюлс все още е контузен.

Прогноза: Гинган - Рен 1:1

 

 

Лориен - Ланс
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеруе

Отборът на Лориен се закотви еднолично на последното 20-то място в класирането. "Мерлузите" имат едва 10 точки от началото на сезона в Лига 1, а за капак на всичко в предишния кръг преди почивката за евроквалификациите тимът допусна четвърта поредна загуба и то в дербито на Бретан срещу големия съперник Рен с гол една минута преди края на мача. Не е изключено в най-кратък срок да има треньорска рокада и наставникът на отбора Силвен Риполи да се раздели с поста си, ако играта на Лориен не се подобри. За настоящия двубой контузени са Котадьор, Диало, Траоре и Керсия, а Лотоа е наказан.

Ситуацията в Ланс не е много по-различна. След първите 13 кръга в Лига 1 отборът се намира с една позиция по-напред от опонента си и заема предпоследното 19-то място с актив от 11 точки. В последния кръг играчите на Антоан Комбуаре загубиха с 2:1 символичното си домакинство на Бордо. Срещата се изигра в град Амиен , тъй като домът на Ланс - "Стад Феликс Болаер", е затворен за реконструкция по повод предстоящото европейско първенство след по-малко от 2 години, което ще се проведе по терените във Франция. За гостуването на Лориен аут поради травми са Жером Ле Моа, Фрадж и Риу.

Прогноза: Лориен - Ланс 0:0

 

 

Ница - Реймс
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Филип Калт

Ница допусна шеста загуба от началото на сезона в Лига 1. В предишния кръг "орлетата" отстъпиха с 1:0 при визитата си на Евиан ТГ. Като цяло отборът от Лазурния бряг може да съжалява за загубата, тъй като през по-голямата част от мача бе по-активният тим и направи няколко пропуска пред вратата на домакините. Поражението смъкна възпитаниците на Клод Пюел на 12-то място в подреждането с актив от 17 точки. За настоящия двубой лазаретът на "орлетата" е препълнен и контузени са Траоре, Дигар, Пюел, Бодмер, Хълт и Дел, а за капак на всичко с наказание са Палун и Ботеак.

Отборът на Реймс продължава с прогреса. В последния кръг играчите на Жан-Люк Васьор успяха да победят като домакин състава на Лил с 2:0. Двете попадения паднаха преди почивката и бяха дело на Манди, а Муканджо от си заби автогол. Успехът изкачи Реймс на 10-то място в подреждането, където тимът има актив от 18 точки. За гостуването на Ница край Средиземно море контузени за Вебер, Пеже, Бастиен и Н'Гог, а Шарбоние е наказан.

Прогноза: Ница - Реймс 1:1

 

 

Нант - Сент Етиен
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 23.11.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Саид Енжими

Неделните срещи от 14-я кръг в Лига 1 ще започнат ударно. На "Ла Божоар" в Нант едноименният отбор е домакин на най-титулувания клуб във Франция - Сент Етиен. През настоящата кампания целите на двата отбора са големи, а ситуацията във временното класиране потвърждава това. Домакините заемат 5-то място в класирането с актив от 23 точки, а гостите са с една позиция назад и съответно с пункт по-малко.

Отборът на Нант продължава с отличното си представяне в Лига 1. В последния кръг момчетата на Мишел Дер Закарян победиха с 2:1 като гост Каен. Домакините от Нормандия поведоха в началото на мача с гол на Матийо Дюамел, но малко преди почивката Освалдо Висакарондо изравни. В средата на втората част Жордан Верету донесе победата на "канарчетата". За настоящия двубой Гомис и Хансен са наказани, а Одел е контузен.

Сент Етиен пък завърши наравно 1:1 с Монако в предишния кръг. "Зелените" определено могат да съжаляват, че не успяха да вземат пълния комплект точки, тъй като тимът бе този, който стоеше по-добре не терена от "монегаските", които бяха без контузения Димитър Бербатов. Гостите от Княжеството откриха в средата на първата част с попадение на Ласина Траоре, но домакините изравниха в 58-ата с гол на Рики ван Волфсвинкел. За тежкото гостуване на Нант срещата ще пропуснат контузените Кохад, Корне, Сен-Максимин, а Диоманде е наказан.

Прогноза: Нант - Сент Етиен 2:2

 

 

Монпелие - Тулуза
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 23.11.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Себастиен Десиаж

Колебливото представяне на Монпелие през настоящия сезон продължи и в последния кръг преди паузата за европейските квалификации. Воденият от Ролан Курбис отбор допусна загуба при визитата си на слабака Бастия с 2:0. По този начин южняците се смъкнаха до 13-то място в подреждането с актив от 17 точки. Добрата новина за щаба на Монпелие е, че в отбора няма липсващи футболисти за двубоя с Тулуза.

Според мнозина специалисти отборът Тулуза също не е разкрил пълния си потенциал до момента и играта, която възпитаниците на Ален Казанова демонстрират, е на приливи и отливи. Все пак в последния кръг "виолетовите" разбиха като домакин с 3:0 Метц след попадения на Пантчи Сириекс, Висам Бен Йедер и Александър Пешич. Победата прати Тулуза на 11-то място със 17 точки в актива на отбора. За гостуването на Монпелие отсъстващи ще са контузените Уилиам Матеус и Роман.

Прогноза: Монпелие - Тулуза 1:1

 

 

Олимпик Марсилия - Бордо
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 23.11.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Антони Гаутие

Последният двубой, който ще затвори 14-я кръг в Лига 1, ще се състои край Средиземно море, където във вторият по големина град в страната - Марсилия, местният Олимпик е домакин на Бордо.

Отборът на Олимпик Марсилия пропиля аванс от 7 точки на своите преследвачи. Преди четири кръга южняците бяха убедителен лидер в подреждането, но сега авансът на тима се стопи до само 1 точка от втория ПСЖ и 2 от Олимпик Лион. Именно това бяха и отборите, които нанесоха две поражения в последните три кръга на ОМ. Първо марсилци загубиха с 1:0 гостуването си в Лион, а в последния кръг възпитаниците на Марсело Биелса отстъпиха с 2:0 на шампиона Пари Сен Жермен в голямата класика на френския футбол. И двата гола паднаха в края на всяко от полувремената. Автор на първото попадение стана Лукас Моура в 38-ата минута, а пет минути преди края на двубоя уругваецът Единсон Кавани с глава оформи крайния резултат. Въпреки поражението Олимпик остава водач в таблицата с актив от 28 точки, но и двата конкурента на тима играят преди това и марсилци могат да влезнат в двубоя като 3-ти във временното класиране, ако ПСЖ и Лион спечелят своите двубои. Успех над Бордо би изкачил отново ОМ на върха в класирането, което ще бъде важно за тима, тъй като в следващия кръг Олимпик има нов тежък мач отново на своя "Велодром" срещу Нант. За настоящия двубой наказани са Н'Кулу и Ромао, а Морел е контузен.

Отборът на Бордо победи с 2:1 като гост Ланс в последния кръг на Лига 1. Жирондинците поведоха с 2:0 до почивката след попадения на Уахиб Хазири и Шейх Диабате, а впоследствие инкасираха един гол. Успехът остави възпитаниците на Вили Саньол на 4-то място в подреждането, а Бордо има 24 точки в актива си, с 4 по-малко от водача Марсилия. За тежкото гостуване на "Велодром" контузен е Морис-Белай.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Бордо 1:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177