УЕФА поиска от Европейския съд промяна на прессъобщението за Суперлигата


Н. Гавазов

УЕФА поиска от Европейския съд промяна на прессъобщението за Суперлигата

Съюзът на европейските футболни асоциации ( УЕФА ) поиска от Съда на Европейските общности да промени прессъобщението си по делото за Европейската Суперлига, съобщава The Times.

Според източника УЕФА е поискала поправки в прессъобщението, тъй като според организацията то е било "неточно“ и "противоречило“ на съдебното решение, което позволи на привържениците на Суперлигата да го тълкуват като своя победа.

Да припомним, че на 21 декември Европейският съд обяви за незаконни действията на ФИФА и УЕФА да забранят създаването на Суперлига през 2021 г. Организациите нямат монопол върху клубните състезания в Европа и Суперлигата може официално да бъде създадена съгласно европейското законодателство.

В същото време през май 2021 г. Суперлигата обвини УЕФА и ФИФА в нарушаване на закона за конкуренцията. През април същата година 12 европейски клуба обявиха създаването на Суперлигата. В него участваха английските Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Челси, испанските Атлетико Мадрид, Барселона, Реал Мадрид, както и италианските Интер, Милан и Ювентус.

  Сподели
141