Бекъм: Трансферът на Меси е нашият подарък за Америка


Н. Гавазов

Бекъм: Трансферът на Меси е нашият подарък за Америка

Съсобственикът на Интер Маями Дейвид Бекъм говори за трансфера на аржентинския нападател Лионел Меси в неговия отбор. Наскоро Меси бе обявен за най-добрия играч на Интер Маями за изминалия сезон.

"Все още е трудно да се повярва, че велик играч като Меси носи екипа на Интер Маями. Той може да е най-добрият футболист в света. Като собственик на клуба съм много горд от този факт.

Бяхме сигурни, че преместването на Лео в САЩ, не само в Маями, ще бъде нашият подарък за цяла Америка и МЛС. Защото играчи като него променят играта. Такива страхотни футболисти могат да вдъхновят ново поколение играчи. Ето защо искахме да поканим Лео в нашия колектив.

Разбира се, че искаме да сме най-добрият отбор в лигата. Но основната причина да подпишем с него бе да вдъхновим следващото поколение футболисти в Америка. Този аспект е много важен за нас“, заяви Бекъм.

Меси премина в Интер Маями през летния трансферен прозорец. Договорът на играча с клуба е до декември 2025 г. През този сезон аржентинецът изигра 14 мача за американския клуб във всички турнири, в които отбеляза 11 гола и пет асистенции. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 35 милиона евро.

  Сподели
240