Щутгарт и Байерн с нова голова лудница, този път за Купата


А. Павлов

Щутгарт и Байерн с нова голова лудница, този път за Купата

Байерн Мюнхен победи с 6:3 Щутгарт като гост и продължава към ¼-финалите в турнира за Купата на Германия. Само преди няколко дена “баварците” надделяха над същия съперник с 5:3, но в двубои от последния есенен кръг на Бундеслигата.

Този път мачът предложи по-голяма интрига. Още в 6-ата минута Отъл откри за Байерн след страхотен снаряд от около 30 метра. Две минути по-късно Гомес удвои след пас на Мюлер. Щутгарт обаче се вдигна и в 32-ата минута Погребняк намали. Точно преди почивката руснакът направи 2:2.

В 52-ата минута Буларуз не можа да изчисти добре топката. Кълбото попадна в Клозе, който даде преднина на гостите с прехвърлящ удар. Скоро след това Харник уцели гредата на празна врата. В 70-ата минута Буларуз бе изгонен пресилено от рефера.

Въпреки че останаха в намален състав, домакините изравниха чрез Делпиер, който засече центриране от корнер с глава. Байерн обаче вкара нови 3 гола в последните 10 минути. Първо Рибери намери Мюлер в пеналта. Младокът стреля мигновенно за 3:4. Последва гол на Клозе и червен картон за Делпиер, преди Рибери да оформи крайния резултат с удар с глава.

Ето и резултатите от другите три осминафинални мача, които се проведоха днес:

Волфсбург - Енерги 1:3

Кьолн - Дуисбург 1:2

Алемания Аахен - Айнтрахт 5:3 (след дузпи)

  Сподели
98