Шалке 04 удари Байерн Мюнхен


А. Терзийски

Шалке 04 удари Байерн Мюнхен

Отборът на Шалке 04 постигна сладка победа с 2:0 над шампиона Байерн (Мюнхен) като домакин в дербито от 15-ия кръг на Бундеслигата. По този начин "кралскосините" се реваншираха пред своите фенове за ужасяващата загуба с 0:5 срещу Кайзерслаутерн в предишния кръг.

Гостите от Мюнхен буквално смачкаха съперника си през първото полувреме на мача, но стражът на Шалке Мануел Нойер успя да спаси своя отбор с брилянтните си намеси, с които отчая футболистите на Байерн, а неговите съотборници му се отблагодариха за това като излязоха коренно преобразени за втората част, в която съумяха да шамаросат на два пъти "баварците". През първите 45 минути веднъж дори и гредата се оказа верен помощник на стража на домакините след опасен изстрел на Бастиан Швайнщайгер.

Домакините от Шалке 04 започнаха по-настъпателно втората част и съвсем закономерно в 58-ата минута успяха да поведат в резултата след гол на Хурадо. Този гол вдъхна допълнителна доза самочувствие на "кралскосините" и второто попадение във вратата на Ханс-Йорг Бут не закъсня. В 67-ата минута Пеер Клуге центрира отдясно в наказателното поле на гостите, където Бенедикт Хьоведес беше оставен абсолютно неубезпокояван и с глава прати топката в дясната греда, след което топката се търколи успоредно на голлинията и защитникът на Шалке я довкара в мрежата за 2:0.

До края на мача Байерн Мюнхен се втурна в атака да търси връщането на поне един гол, но защитата на "кралскосините" действаше перфектно и не допускаше сериозни опасности за своя вратар. Все пак в 84-ата минута се откри отличен шанс за отбелязване на гол пред Марио Гомес, след като нападателят изкочи очи в очи с Мануел Нойер, но колкото и силен да бе неговият шут, той бе толкова и неточен.

  Сподели
246