Хамбургер сломи Щутгарт, Кайзерслаутерн опустоши Шалке


А. Павлов

Хамбургер сломи Щутгарт, Кайзерслаутерн опустоши Шалке

Хамбургер сломи Щутгарт с 4:2, Кайзерслаутерн опустоши Шалке с 5:0 и Хофенхайм и Леверкузен направиха 2:2 в трите възлови срещи от 14-ия кръг в Бундеслигата. Хамбургци стигнаха до победата срещу швабите след попадения на Пьотр Троховски в 3-ата, Джонатан Питройпа в 29-ата, Младен Петрич в 36-ата и Рууд ван Нистелроой в 60-ата минути. Точни за Щутгарт пък бяха Чиприан Марика в 9-ата и Кристиан Гентнер в 46-ата минути. Междувременно Марика бе изгонен от игра след четвърт час футбол на "Имтех Арена" и с това отежни задачата на своите колеги.

От своя страна, червените дяволи пометоха набралите инерция миньори чрез голове на Сърджан Лакич в 8-ата и 56-ата, Мартин Амедик в 39-ата, Иво Иличевич в 76-ата от дузпа и Ян Моравек в 88-ата минути. Този разгром за кралскосините идва само три дни след като те биха Лион с 3:0 и си осигуриха участие в следващия етап на Шампионската лига. Очевидно кризата в Гелзенкирхен все още не е отминала.

Леверкузенци пък изпуснаха два гола аванс срещу хофенхаймци, като в крайна сметка стигнаха само до 2:2. Момчетата на Юп Хайнкес поведоха набързо с 0:2 посредством попадения на Сидни Сам в 8-ата и Артуро Видал 120 секунди по-късно след точно изпълнен наказателен удар. Головете за Хофенхайм бяха дело на Ведад Ибишевич в 38-ата и Гилфи Сигурдсон от бялата точка в 90-ата минути, като по този начин подопечните на Ралф Рангник си осигуриха ценна точка

Ето и останалите резултати от днешния следобед в Бундеслигата:

Байерн - Айнтрахт 4:1
Хановер - Фрайбург 3:0

  Сподели
206