Гладбах и Байерн сътвориха голов трилър, Хамбургер излъга Хофенхайм


А. Павлов

Гладбах и Байерн сътвориха голов трилър, Хамбургер излъга Хофенхайм

Гладбах и Байерн сътвориха голов трилър, завършвайки 3:3. В двубоя, провел се на "Борусия-Парк", точни за кончетата бяха Патрик Херман в 5-ата, Марко Ройс в 56-ата и Игор де Камарго в 61-ата минути. За баварците пък се разписаха Марио Гомес в 11-ата, Бастиан Швайнщайгер в 40-ата и Филип Лам в 84-ата минути. В 43-ата минута Швайнщайгер пропусна дузпа за баварците. В другата по-интересна среща от днешния следобед Хамбургер излъга Хофенхайм с 2:1, след като Хайко Вестерман в 45-ата и Младен Петрич в 83-ата минути отбелязаха попадения за хамбургци. Сеяд Салихович реализира гола за хофенхаймци. Босненецът се разписа от бялата точка в 6-ата минута.

Нека се върнем към мача мача между мьонхенгладбахци и мюнхенци. Той започна доста интересно. Домакините поведоха в резултата след само пет минути игра. Младият Патрик Херман вкара необичаен гол. Играчът се опита да центрира топката, но след като тя рикошира леко в противников състезател, придоби много странна траектория, изненада стража на Байерн Ханс-Йорг Бут и влетя в мрежата - 1:0.

Гостите отговориха адекватно на отправеното предизвикателство и изравниха резултата шест минути, след като домакините направиха 1:0. След хубаво центриране от фаул на Тони Кроос, оставеният непокрит Марио Гомес вкара безпроблемно с глава за 1:1 в 11-ата минута.

След тази сцена червените станаха пълновластни господари на терена. Играта се развиваше изцяло в половината на Гладбах.

Този ожесточен натиск от страна на Филип Лам и компания даде резултат в 40-ата минута, когато след чудесно центриране по земя на Даниел Пранич, Бастиан Швайнщайгер прати по елегантен начин кълбото във вратата на домакините - 1:2.

Само 180 секунди по-късно баварците получиха право да изпълнят наказатален удар заради нарушение на Себастиан Шахтен срещу Хамит Алтънтоп. Зад бялата точка застана Швайнщайгер, чийто изстрел нацели лявата греда. По този начин Байерн пропусна да предреши двубоя.

До края на първото полувреме не паднаха още голове и така почивката дойде при резултат 1:2.

С подновяването на играта видяхме и един изцяло обновен Гладбах, който бе решен на всичко, за да не загуби мача.

Потвърждение на тази моя теза са двете бързи попадения, с които Филип Даемс и сие осъществиха пълен обрат в срещата. Първо (в 56-ата минута) Марко Ройс забоде попадение след две последователни грешки на Гомес и Швайнщайгер в центъра на полето. В 61-ата минута отбраната на Байерн бе разсечена за втори пореден път, като този път бразилецът Де Камарго завърши по блестящ начин акцията на домакините.

Ситуацията на терена вече бе коренно различна. Гостите отново изоставаха в резултата и трябваше да нападат в търсене на победата.

20 минути преди края на редовното време Томас Мюлер замени Андреас Отъл. Мюлер застана до Гомес в нападението на червените.

Те все повече завъртаха обръча около вратата на Гладбах. Попадение обаче така и не падаше.

За да дойде 84-ата минута, когато най-силният футболист на гостите в този двубой, Филип Лам, заби третия гол за Байерн. 26-годишният десен бек изигра положението при гола по образцов начин.

Момчетата на Ван Гаал пробваха да вземат трите точки, но в крайна сметка не успяха, и могат да съжаляват за изпуснатата победа.

Ето и всички останали резултати, които се получиха в днешния следобед:

Айнтрахт - Волфсбург 3:1
Фрайбург - Майнц 1:0
Нюрнберг - Кьолн 3:1

  Сподели
88