Ван Марвайк смутен от травмата на Робен


А. Павлов

Ван Марвайк смутен от травмата на Робен

Наставникът на Холандия Берт ван Марвайк отговори на критиката, отправена от Байерн, за това, че е предизвикал контузията в бедрото, заради която Робен пропусна първите два мача по време на световното първенство. "Не мога да коментирам травмата. Всичко, което мога да кажа, е туй, че бяхме много внимателни с него", каза Ван Марвайк пред репортери. "Голяма мистерия е какво стана с него", допълни бившият треньор на Фейеноорд и Дортмунд.

По време на последната контрола на лалетата преди световния шампионат срещу Унгария през юни крилото пострада от скъсване на бедрено сухожилие и се очакваше да пропусне световното. Вместо това бързият футболист не участва само в две срещи и игра във фазата на директните елиминации.

След като стартира предсезонна подготовка с Байерн на 2 август, малко по-късно Робен бе принуден да преустанови участието си в нея. Преглед със скенер показа, че 26-годишният холандец е имал петсантиметрово разкъсване на същия мускул, където се контузи преди Мондиал 2010. Това подбуди критика от страна на мюнхенци, които, според слуховете, обмислят дали да не заведат съдебен процес срещу Кралската холандска футболна асоциация.

Понастоящем Робен е извън строя, докато бедрото му започне да се лекува както трябва. Очаква се десятката на Байерн да пропусне поне следващите два месеца и може да не се завърне в игра до зимната пауза в Бундеслигата.

  Сподели
151