Байерн измъкна победата срещу Волфсбург на старта на сезона в Бундеслигата


А. Павлов

Байерн измъкна победата срещу Волфсбург на старта на сезона в Бундеслигата

Байерн се наложи над Волфсбург с 2:1 в мача на откриването на сезона в Бундеслигата. Попаденията за баварците реализираха Томас Мюлер в 9-ата и Бастиан Швайнщайгер в 91-ата минути. Гола за вълците пък вкара новият капитан на тима Един Джеко в 55-ата минута. По този начин шампионът на Германия Байерн започна сезона с успех по пътя към защита на титлата си.

Самата среща започна във вихрено темпо. Както домакините, така и гостите бяха решени да сътворят истински футболен празник. Превъзходство обаче имаха момчетата на Луис ван Гаал.

Нещо, което даде резултат още в 9-ата минута. След великолепно взаимодействие между 20-годишните Томас Мюлер и Тони Кроос първият вкара много красиво попадение за 1:0. Стражът на Волфсбург Диего Беналио нямаше никакви шансове да отрази удара на младия нападател.

След тази сцена мюнхенци поеха изцяло контрола върху случващото се на терена. Атаките към съперниковата врата се редяха една след друга. Хубаво впечатление правеше фактът, че много от изигралите силно световното първенство състезатели на Байерн се представяха доста силно.

Като потвърждение на това, дойдоха изстрелите на Мюлер в 25-ата и Диего Контенто четири минути преди края на първите 45 минути, които обаче не попаднаха в целта.

От друга страна, вълците бяха твърде пасивни в предни позиции. Единственото що-годе опасно положение беше ударът от фаул на Карим Зиани, който Ханс-Йорг Бут безпроблемно улови.

Така първата част завърши при напълно заслужената преднина от 1:0 за баварците. Въпреки това двубоят не бе решен.

Чудесно доказателство на тези мои думи бяха първите няколко минути от второто полувреме. Тогава Волфсбург натисна здраво педала на газта и създаде пет голови възможности.

При шестата такава Един Джеко се разписа с глава в 55-ата минута. Голът падна след центриране от корнер на появилия се като резерва на почивката Звьездан Мисимович, изиграл основна роля за активизирането на гостите в нападение.

Червените реагираха светкавично, като пренесоха действията в съперниковата половина. Първо Ван Буйтен в 66-ата, а три минути по-късно и Бадщубер нямаха нужния късмет, за да изведат тима си отново напред в резултата.

Хората на Стив Макларън също не загубиха остротата си в атака, като единствено страхотното спасявяне на Бут предотврати втори гол на Джеко в 67-ата минута.

Шест минути след този епизод Луис ван Гаал извърши двойна смяна. Марио Гомес и Даниел Пранич замениха съответно Мирослав Клозе и Тони Кроос. Този ход освежи играта на баварците. Усещаще се по-голямата настъпателност към гола.

В заключителната фаза от двубоя Рибери и Ван Буйтен не съумяха да се разпишат. За сметка на това с тази мисия се справи Бастиан Швайнщайгер. Халфът засече успешно качествено центриране на 27-годишния френски футболист - 2:1.

Именно при този резултат реферът Торстен Кинхьовер свири последния съдийски сигнал. Байерн стартира трудно, но все пак с победа. Волфсбург може да съжалява за изпуснатото реми, ала възпитаниците на първия английски треньор в немския шампионат показаха на моменти страхотни неща.

  Сподели
114