Треньорът на Гремио: Роналдо работи над физиката си, той няма техника


Н. Гавазов

Треньорът на Гремио: Роналдо работи над физиката си, той няма техника

Старши-треньорът на Гремио Ренато Гаушо в навечерието на финала от Световното клубно първенство с Реал Мадрид сподели мнение за нападателя на испанския отбор Кристиано Роналдо.

"Съвременното поколение като цяло се сравнява с Кристиано Роналдо. Сегашното поколение не е гледало как аз играх. Ако поговорите с тези, които са по-възрастни и са свидетели на моята игра, можете да бъдете сигурни, че те имат друго мнение. Много ми се иска да видя, как Роналдо ще побеждава с отборите, за които аз играех, при същите условия, когато по 3-4 месеца не получавахме заплати. Бих искал да играя в сегашния Реал, играейки всяка седмица на добри терени и с такива зверски съотборници.

Роналдо е звяр. Великолепен играч, усърдно работещ над физиката си, но без техника. Погледнете го как играе в Реал: той нищо не може да създаде, когато напусне левия фланг. Аз бяг по-универсален играч, мога да играя и на двата фланга и в центъра", заяви Гаушо.

Ренато Гаушо защитаваше цветовете на няколко бразилски клуба в периода 1982 - 1999 година. В Европа той игра само за Рома (1988 - 1989). На сметката си има 44 мача и 5 гола за националния отбор на Бразилия.

 

  Сподели
104