Реакциите след Вердер - Байерн


.

Реакциите след Вердер - Байерн

Носител на купата на Германия за 2010! След титлата Байерн спечели и второто домашно отличие. В събота вечерта отборът на треньора Луис ван Гаал се наложи на финала срещу Вердер с 0:4. След последния съдийски сигнал Ули Хьонес беше "крайно щастлив". Според Франц Бекенбауер класното представяне на баварците беше дори "малко страшно". "Удоволствие е да се гледа този тим", заяви Кайзера. Филип Лам мислеше вече за финала в Шампионската лига срещу Интер след една седмица: "Хубаво е да спечелиш дубъл, но требъл - още по-добре."

Франц Бекенбауер: "Малко страшно е, имайки се предвид това галапредставяне, което видях през второто полувреме. То се очерта още през първата част. Фантастично е, че играчите не намалиха оборотите, и продължиха да гонят голове. Ако бях казал това преди половин година, щяха да ме сметнат за луд. Днес е наслада да се наблюдава този отбор."

Ули Хьонес: "Срещата е логично последствие от пролетния полусезон. В момента играем футбол от най-високо качество. Като съперник, човек трябва да признае това. Отборът е игрово по-силен от този от 2001. Така, както доминираме над опонентите си поне на национално ниво, тогава не беше тъй. Класата се състои в силния ни манталитет и превъзходната ни игра. Крайно горд съм с отбора, но също и от целия клуб. Сега спечелихме дубъла и в Мадрид няма какво да губим. Ще направим всичко, за да постигнем невъзможното."

Луис ван Гаал: "Днес двубоят бе отличен. Доминирахме над противника си, създадохме много шансове и отбелязахме също много попадения. Казах на футболистите си, че е много важно да спечелим. Но и начинът е много важен. Мисля, че можем да играем още по-добре."

Марк ван Бомел: "Представянето ни не беше перфектно, понеже през първото полувреме изтървахме няколко положения. Но победата ни е заслужена. Търсехме гол."

Бастиан Швайнщайгер: "Удоволствие е да се играе в този отбор. Характерът му е сензационен. Всеки играч има заслуга за това. Дори тези, които седят на резервната скамейка. Това ни прави толкова силни. Представихме се добре и имахме възможността да победим с по-голям резултат, което ни мотивира."

Филип Лам: "Направихме 0:2 точно в подходящия момент. Не сме свършили. Хубаво е да спечелиш дубъл, но требъл - още по-добре. Искаме непременно да грабнем требъла."

Томас Мюлер: "Такъв резултат, естествено, е мечтан. Не се разкоцентрирахме от никакви влияния. Наложихме напълно нашата си игра от самото начало. Първото полувреме беше супер, въпреки че вкарахме твърде малко голове. През втората част може би не действахме толкова подредено, но отбелязахме попаденията. Отборът работи добре заедно и в офанзивен план има добри единици. Това ни е най-силната черта."

Клаус Алофс: "Баварците са в серия. Те имат сигурността. Могат да бъдат спряни само ако играеш оптимално срещу тях. Днес бяхме далеч от на-добрите си дни. Ситуацията при нас беше странна. Преди мача нямаше напрежение. Постигнахме третото място, което искахме. При нас нещата вървят много по-добре, когато сме опряни до стената."

Томас Шааф: "Не намерихме пътя към вратата. Не се справихме в ситуациите, в които имахме шанс да ядосаме опонента си. Баварците владееха играта категорично и спокойно се наложиха над нас. Намират се в невероятна форма, много са уверени и това също им оказва влияние. Днес не вярвахме в това."

Пер Мертезакер: "Пробвахме много неща и имахме и няколко възможности, но днес не се представихме на познатото си ниво."

Торстен Фрингс: "Когато инкасираш попадение срещу отбор, който е набрал ритъм, винага става по-трудно."

Превод от www.fcb.de: АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
138