Швайнщайгер: Ще полея Ван Гаал с бира


.

Швайнщайгер: Ще полея Ван Гаал с бира

На тема поливане с бира Бастиан Швайнщайгер е абсолютният експерт в състава на Байерн. В събота 25-годишният футболист ще празнува вече за пъти път в кариерата си титла на Германия. При последната такава (2008) юношата на баварците не се сдържа пред председателя на УС Карл-Хайнц Румениге. Когато легендата на червените даваше интервю зад една стена, на която бяха изписани имена на споносори, Басти заля Румениге с пълна халба светло пиво. В блицинтервю за fcbayern.de "кралят на бирените душове" сега съобщи, че и през уикенда в Берлин е планирал някой и друг "атентат". Особено към треньора Луис ван Гаал.

Въпрос: Бастиан, Вашият треньор каза, че не обича поливания с бира и не желае да си взима втори костюм с него за Берлин.

Швайнщайгер: "Мисля, че това би било малко невнимателно от негова страна. Но той вече ни сподели, че вероятно за мача ще трябва да облече своя тренировъчен анцуг. Сигурен съм обаче, че цялото ръководство ще си носи по още един клубен костюм (хили се)."

Въпрос: Споразумяхте ли се вече с някого, който да се разправя с Луис ван Гаал?

Швайнщайгер: "Смятам, че вече има ясни уговорки между някой и друг футболист. Вече някои ме чуха да казвам следното нещо: да, аз върша това. Кой знае това, разбира се, няма да кажа. Но наставникът може да не се съмнява, че в събота следобед ще бъде мокър."

Въпрос: Със сигурност обстановката на "Олимпиащадион" ще бъде странна. Вие ще празнувате 22-ата си титла, а Херта ще се сбогува с Бундеслигата.

Швайнщайгер: "Така е. Ще бъде малко комично. Също така считам за много жалък факта, че столичани трябва да отпаднат. Но ние няма да развалим празничното си настроение заради тяхната тъга. Не можем и да направим нищо срещу това, че догодина Херта трябва да се подвизава във втория ешелон."

Въпрос: За теб това ще бъде вече петото отпразнуване на сребърната салатиера. Какво означава за теб тази титла в личен план?

Швайнщайгер: "На мнение съм, че тя е най-хубавата досега, защото чрез новата си роля като дефанзивен халф успях да поема много отговорност. Освен това след тежкото начало на сезона, тръгнахме по много добър начин да гоним спечелването на шампионата."

Въпрос: Ще пътувате към Берлин не само за да спечелите сребърната салатиера, или?

Швайнщайгер: "Да. На първо място стои срещата. Не това, което предстои след нея. Искаме да спечелим трите точки, за да можем да празнуваме наистина весело. В добавка към това се стремим да останем най-добрата защита в края на сезона, а има още възможност да бъдем и най-доброто нападение. Искаме да постигнем максималното във всяка категория. Също така един успех би бил важен предвид двата финала. Заради това в събота ще играем на 100 процента. Желаем отново да демонстрираме хубав футбол и да победим."

Въпрос: За да може да подходите към следващите два трофея с успешно преживяване?

Швайнщайгер: "Точно. Титлата е сигурна, но имаме още две възможности да завоюваме отличие. При всички случаи се надявам, че в събота няма да бъде последният душ със светла бира."

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
171