Вердер крачи уверено към ШЛ, след като спря Шалке за титлата


.

Вердер крачи уверено към ШЛ, след като спря Шалке за титлата

Отборът на Вердер (Бремен) успя да се наложи с 2:0 над тима на Шалке 04 като гост в дербито от 33-ия кръг на Бундеслигата и по този начин отказа "кралскосините" от борбата за титлата в Германия. След това свое поражение момчетата на Феликс Магат изостават на три точки от лидера във временното подреждане Байерн (Мюнхен) кръг преди края и има със 17 гола по-лоша голова разлика. "Бременските музиканти" пък се устремиха към участие в най-комерсиалния европейски клубен турнир Шампионската лига през новия сезон, след като имат две точки преднина пред четвъртия Байер (Леверкузен) и три пред Борусия (Дортмунд).

През първото полувреме на двубоя домакините от Гелзенкирхен бяха далеч по-добрият отбор, но те така и не успяха да достигнат до гол във вратата на Вердер. В 22-ата минута "кралскосините" удариха и греда чрез Кевин Курани, който овладя топката след прекрасно центриране на Рафиня, но ударът му от малък ъгъл срещна напречната греда.

Гостите от Вердер Бремен обаче излязоха коренно променени за вторите 45 минути и напълно заслужено достигнаха до успеха. В 54-ата минута "бременските музиканти" пропуснаха най-доброто си положение от началото на мача. След грешка на Шмитц коженото кълбо стигна до Месут Йозил, но неговият изстрел профуча на сантиметри от гредата. Само 60 секунди по-късно обаче бившият играч именно на "кралскосините" получи нов отличен шанс за отбелязване на гол, при който този път не сгреши, след като напредна великолепно и с хубав шут с левия крак прониза Мануел Нойер за 0:1.

В 64-ата минута Вердер нанесе нов удар по амбициите на Шалке чрез Уго Алейда, който беше намерен много добре от Месут Йозил и без проблем реализира за крайното 0:2 в полза на бременчани.

  Сподели
243