Официално наказаха червените (видео)


.

Официално наказаха червените (видео)

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа ЦСКА с лишаване от домакинство за период от 3 срещи. Освен това ще получат глоба от 15 хиляди лева, заради ексцесиите, които прекратиха срещата с Локомотив Мездра. Комисия също реши и да накаже и тях с 1 мач лишаване от домакинство и 2 хиляди лева глоба. Във вторник Спортно-техническата комисия ще заседава отново за да вземе крайно решение относно резулата на двубоя, който беше прекратен в 65-та минута.

Членът на Дисциплинарната комисия към БФС Георги Камишев потвърди : "Обсъдихме сериозно проблемите във футбола ни. Анализирахме всичко това, което води до такива неща. ЦСКА е наказан с лишаване на домакинство за три срещи и 15 000 лева глоба. Локомотив (Мездра) е наказан за един мач и 2000 лева. Гледахме задълбочено видеозаписите. Всички усещаме, че лицензирането на стадионите става все по-сериозно и трябва да отговарят на изискванията на УЕФА. Ние не може да се обръщаме към останалите комисии. Не се консултираме с никой, а взимаме решението, както преценим. Също така, изслушахме юрис-консултите на ЦСКА."

Председателят на Дисциплинарната комисия Петко Петков сподели след заседанието : "Когато сме вземали решение, не сме имали в предвид и никога не сме го правили, какви са следващите срещи и кой с кого ще играе. Не е имало разминаване в това, което е писано и това, което сме видели като видеоматериал. Взели сме в предвид всички доклади, включително на делегата, видеозаписи, така че не считам, че има някакво разминаване драстично, което би могло да доведе до заблуда комисията."

Видео: Тук

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

  Сподели
110