Локомотив Пловдив с ценна победа над Черноморец (видео)


.

Локомотив Пловдив с ценна победа над Черноморец (видео)

Отборът на Локомотив (Пловдив) постигна ценна победа с 2:1 над тима на Черноморец (Бургас) на собствения си стадион "Локомотив" в пловдивския квартал Лаута в среща от 17-ия кръг на родната ни "А" група. Головете за "смърфовете" вкараха Данчо Тодоров и Дембеле през второто полувреме на двубоя.

Срещата започна равностойно, с множество нарушения и в двете посоки. В 19-ата минута домакините от Локомотив (Пловдив) сътвориха хубава атака. Юношата на ЦСКА Николай Чипев намери Ангел Йошев по левия фланг, той центрира в наказателното поле, където от три-четири метра Здравко Лазаров опита нещо средно между задна и странична ножица, но ударът му попадна право в тялото на стража на гостите Паскал Борел.

В 20-ата минута Кирил Акалски трябваше да се намесва след шут на футболист на Черноморец. В 32-ата минута Марсио Нуньо стреля силно, но Акалски отрази, избивайки топката в корнер. Седем минути след това Даксон от "смърфовете" опита директен обстрел от пряк свободен удар към вратата на "акулите", но Борел без проблеми улавя коженото кълбо.

След само още две минути игра само късметът спаси Локомотив (Пловдив) от попадение в тяхната врата. Мощен изстрел на новото попълнение в състава на "акулите" Педриня от 40-метров пряк свободен удар срещна гредата на вратата, след като преди това Акалски подцени ситуацията. В последната 45-а минута на първото полувреме Даксон отново шутира от фаул, но Борел успя да боксира топката.

"Смърфовете" започнаха по отличен начин втората част, откривайки резултата още в 48-ата минута. Тогава Георги Мечечиев центрира много добре отдясно, топката достигна до Здравко Лазаров, който стреля от въздуха от два метра, Борел успя да избие, но след това при добавката на Йордан Тодоров нямаше какво да направи - 1:0.

Три минути п-късно Черноморец пропиля кристална възможност, за да изравни много бързо резултата. Морис изкочи очи в очи срещу вратаря на "смърфовете", след което стреля, но Акалски парира. Избитата топка попадна право в краката на Марсио Нуньо, който вместо да я прати в мрежата, шутира по доста нескопосан начин в аут.

Вместо това минута след това бургазлии получиха втори гол в своята врата. След бърза атака на Локомотив (Пловдив), Котев пусна към Дембеле в наказателното поле, чернокожият нападател овладя добре и с добър удар матира Борел за 2:0.

В 59-ата минута великолепен изстрел на Даксон от пряк свободен удар от 30-метра беше отразен от Борел. В 68-ата минута събитията се прехвърлиха пред вратата на пловдивчани. Марсио Нуньо получи коженото кълбо в наказателното поле, върна го към точката за дузпата, където беше Мартин Тошев, юношата на ЦСКА нанесе удар, но Акалски бе на мястото си и спаси.   

След това второ попадение гостите от Бургас тръгнаха в атака, за да търсят голове във вратата на домакините. В 88-ата минута "акулите" все пак стигнаха до гол във вратата на Локомотив (Пловдив), с който намалиха резултата на 2:1. Цветомир Цонков предостави топката отляво на Мартин Тошев, който беше оставен аболютно неубезспокояван във вратарското поле от защитниците на "смърфовете", след което нападателят и юноша на ЦСКА не се затрудни да изпрати коженото кълбо в мрежата зад Кирил Акалски.

 За нещо повече обаче момчетата на Красимир Балъков нямаха време и сили, за да го направят, като по този начин загубиха гостуването си на Локомотив (Пловдив) с 2:1. 

След този си успех Локомотив (Пловдив) остава в зоната на изпадащите, на 14-ото място, но скъсява изоставането си от 13-ия Локомотив (Мездра) на само две точки. Момчетата на Краси Балъков пък остават на шестата позиция с 27 точки, на една пред Миньор (Перник), който може да измести "акулите", но за целта трябва да победи Левски в утрешния мач, който ще се играе на стадион "Славия", тъй като "сините" изтърпяват наказание.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
114