ЦСКА с престижен успех над 9-ия в руската Премиер лига през миналия сезон


.

ЦСКА с престижен успех над 9-ия в руската Премиер лига през миналия сезон

Отборът на ЦСКА успя да запише победа с минималното 1:0 над руския Том Томск в контролна среща, която се игра в турския курорт Анталия. Единственото и победно попадение за "армейците" реализира Руи Мигел през второто полувреме на мача. През първата част и двата тима имаха своите възможности за гол, но ги пропиляха, докато през втората "червените" бяха по-добрият тим на терена и заслужено се поздравиха с успеха срещу завършилия на 9-о място в руската Премиер лига през миналия сезон.  

Руснаците от Том започнаха по-добре двубоя. В 8-ата минута Ковалчук стреля от 10 метра, но доста неточно. В 12-ата минута румъснкия наставник на ЦСКА Йоан Андоне трябваше да извършва принудителна смяна, като на мястото на Костадин Стоянов в игра се появи новото попълнение в състава на "червените" Румен Трифонов. Две по-късно отново Ковалчук създаде проблеми на отбраната в "червено", след като се освободи в наказателното поле на "армейците" и шутира, но Здравко Чавдаров направи блестящо спасяване.

Само шест минути, след като Андоне бе принуден да прави принудителна смята, румънският специалист отново трябваше да погледне към резервната скамейка. Явно невъзстановеният от контузия Виктор Морозс бе заменен от Тодор Янчев. В 34-ата минута играчите на Том сътвориха красива атака, която завърши с ефектно изпълнение на странична ножица от страна на корееца Шин Йон Рок, но топката премина на половин метър покрай вратата пазена от Чавдаров.

 Минута по-късно Спас Делев получи пас от Йордан Тодоров, след което шутира, но в аут. След само още две минути игра руснаците пропуснаха много добро положение за гол. Мазнов се озова очи в очи със стража на "армейците" Чавдаров, стреля, но бившият голкийпър на Сливен се намеси по великолепен начин и парира удара. Трета смяна в състава на ЦСКА в 39-ата минута, този път Кирил Котев напусна терена, като на негово място в игра се появи Игор Митрески.

Три минути преди края на първото полувреме ЦСКА пропиля най-чистото си положение от началото на срещата. Йордан Минев подаде към Спас Делев, който от 3 метра вместо да прати топката в мрежата на Парейко, шутира право във вратаря и по този начин пропусна идеална възможност да изведе "армейците" напред в резултата. Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Вицешампионът на България ЦСКА започна по отличен начин втората част на двубоя. В 59-ата минута "червените" успяха да излезат напред в резултата чрез влезлият като резерва Руи Мигел. Бившият играч на Локомотив (Мездра) получи коженото кълбо на границата на наказателното поле и с хубав шут препарира Парейко за 1:0. Междувременно Андоне смени и останалите играчи, които започнаха двубоя като титуляри.

 В 77-ата минута Зобнин от Том нанесе силен изстрел от няколко метра, който обаче се оказа неточен. В 82-ата минута защитниците на отбора от Томск не изчистиха по най-добрия начин топката, която стигна до Мишел Платини, който шутира от границата на пеналта, но Парейко улови без проблеми коженото кълбо. До края на двубоя "армейците" бяха по-добрият отбор на терена, но не успяха да стигнат до по-чиста голова ситуация пред вратата на Парейко и резултата остана непроменен.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ   
      

  Сподели
143