Съдбата на шест клуба в ръцете на ЦСКА


.

Съдбата на шест клуба в ръцете на ЦСКА

"Меридиан Мач " съобщава, че от финансовата коректност на ЦСКА зависят съдбите на други шест клуба в България. Според изданието, "червените" дължат близо 2,5 милиона лева на Локо (Мз), Сливен, Ботев, Пирин, Черноморец и Вихрен. Оказва се, че въпреки опитите на шефовете от „Титан" да изчистят купчината дългове, натрупани от Лупи, сумата продължава да е внушителна. При 26 милиона лева задължения отпреди година в момента те са сведени до 4 млн. лв.

Най-тежко, е положението в Ботев. Легендарният клуб се клати между живота и смъртта заради политиката на Митьо Селския и се очаква на 15 февруари, когато Изпълкомът на БФС се събере, гилотината да падне. Все пак трябва да се признае, че „червените" дължат на Ботев цели 800 000 лева. Тук става въпрос за трансферните суми за Йордан Минев и Дормушали Саидходжа. Двете сделки стават отново по времето на Александър Томов и в момента Димитър Борисов и Иво Иванов се чудят как да оправят положението. По това време Лупи пръска щедри пари за трансфери, а не е ясно каква е реалната сума и колко минават под масата.

Друг отбор, който се лута между съществуването и фалита - Локо (Мз), също чака сериозна финансова инжекция от ЦСКА. В момента тимът на Георги Бачев е в очакване на 400 000 лева, които „червените" трябва да платят за Руи Мигел и Давид Силва. Ако Локо (Мз) получи парите, със сигурност в клуба няма да има финансови трусове.

Пирин е третият елитен отбор, на който „армейците" дължат сериозна сума. Тук обаче не става въпрос за сделката за Спас Делев или за Борис Галчев, а за трансфера на Херман Пиетробон. Хари дойде на „Армията" отново по времето на Лупи, като за него в касата на „орлетата" трябваше да влязат близо 300 000 лева. Аржентинецът не изигра нито един мач за ЦСКА, а от началото на този сезон играе в аутсайдера Спортист (Своге). Въпреки това „червените" дължат огромна сума пари.

И докато от Пирин и Локо (Мз) се оказват търпеливи, то не така стои положението с Вихрен. От бившия отбор на Коко Динев все още чакат 152 000 лева за трансфера на Удоджи на „Армията", който се осъществи преди цели три години. Те вече депозираха жалба срещу ЦСКА в БФС и ако от Борисовата градина не им се изплатят, нищо чудно да не успеят да картотекират плеадата от нови звезди, включваща Гранден, Панку, Петре, Галчев, Митко Илиев и Митрески.

Преди по-малко от месец шефовете на ЦСКА вече се изплатиха с един от клубовете, на които дължат пари. Става въпрос за Черноморец и 600 000 лева за Мишел Платини. Там проблем е единствено ДДС-то, което възлиза на 120 000 лева.

Последната информация е, че ЦСКА дължи около 600 000 лв. за карето „перли", които дойдоха на „Армията" през лятото от Сливен, и именно заради това Йордан Лечков напира за продажба на Иван Стоянов и Костадин Стоянов. Именно това е причината футболистите на „воеводите" да не са получавали пари през последите пет месеца. Все още обаче Лечков не е потвърдил тази информация, като отказва да коментира изобщо темата.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
113