ЦСКА срещу Асеко Ресовия, победителят играе с Тренто


.

ЦСКА срещу Асеко Ресовия, победителят играе с Тренто

Днес бе изтеглен жребият за първия кръг от елиминациите на Шампионската лига по волейбол Indesit в централата в Люксембург. Около 16:30 часа българско време станаха ясни всички въпросителни.

Като домакин на полуфиналите или т.н. "Файнъл Фоур" бе определен СКРА Белхатов и тяхната зала "Арена Атлас" в Лодз. Те получават директна квота като домакини, а останалите три отбора, които ще се присъедният към тях ще бъдат определени от елеминациите. ЦСКА ще бъде домакин в първитят мач, който ще се играе в периода 10-12 февруари, а гостуването в Полша ще бъде седмица по-късно в периода 17-19 февруари. Ако ЦСКА отстрани вицешампиона на Полша, то техен почти сигурен опонент ще бъде Трентино БетКлик на Матей Казийски, Цветан Соколов и Радо Стойчев, който ще играе срещу Кнак Рандстат Розеларе от Белгия.

Асеко Ресовия е от "малкото" полско градче Ржежов, който се намира в Югоизточна Полша и наброява население от почти 90000. Своите домакински мачове играят в з."Подпромие", която има капацитет от 4500 места.

Поляците завършиха като убедителен лидер в Група F, допускайки едва една загуба от всичките си 6 мача срещу Пари Волей в Полша с 2:3(25:21,21:25,20:25,25:17,10:15) спечелвайки 17 гейма срещу едва 8 загубени.

В отбора играят предимно поляци, от които има и няколко национали като центъра Войчех Гжиб, резервното либеро Кжищоф Игначак, посрещача Марчин Вика подпомогнати от няколко доста известни легионери като добре познатият на България от мачовете с Финландия диагонал Мико Ойванен, Иван Илич от Сърбия, Алек Ахрем от Беларус и Рафаел Редвиц от Бразилия.

Асеко остава в сянката на СКРА Белхатов, но те могат да се похвалят с четири златни медала от първенството на Полша, два сребърни и три бронзови. Печелят четири купи на страната, като последната от тях е през далечната 1987. Отбора се спонсорира от шест фирми, по-известни от тях са Ред Бул, Асеко Поланд АйърУейс, Спартачка Газовница.

Отбора играе в бяло-червени екипи, а техен треньор  е доста известният сърбин Любомир Травица, който в миналото играеше по полетата в Италия.

ПЪЛЕН ЖРЕБИИ ЗА 1/8 ФИНАЛНИТЕ МАЧОВЕ:

Трентино БетКлик(Тренто, Италия)-Кнак Рандстат Розеларе(Розеларе, Белгия)

ЦСКА(София, България)-Асеко Ресовия(Ржежов, Полша)

Олимпиакос(Пирея, Гърция)-Зенит(Казан, Русия)

Динамо(Москва, Русия)-Панатинайкос(Атина, Гърция)

Фридрисхафен(Фридрисхафен, Германия)-Хипо Тирол(Инсбрук, Австрия)

АЦК Волей(Блед, Словения)-Лубе Банке Марке(Мачерата, Италия)

ЦВЕТЕЛИН ГАВАЗОВ

  Сподели
146