Вили Вуцов пое Ботев Пловдив


А. Йорданов

Вили Вуцов пое Ботев Пловдив

Велислав Вуцов е новият треньор на Ботев Пловдив. Това стана ясно на извънредна пресконференция. Пред журналисти присъства и изпълнителният директор на "канарчетата" Тервел Златев. Ето какво каза и варненецът: "Благодаря на Ботев, че ми гласува доверие в този труден момент, да бъдa треньор на този клуб. Напълно съм запознат с всички действителности в българския футбол. Знам какво е марката Ботев. Това е един от емблематичните клубове на България. Съжалявам, че трябва да водя "канарчетата" след такъв труден момент. За съжаление, обставновката у нас наложи някои промени", започна Вуцов.

"Все още не съм запознат с всички неща в клуба. Разговорите ги проведохме днес на обяд. Най-важното нещо е, че се знае с какъв капитал се разполага. Знае се горе -долу кои ще останат и кои не. Проведохме разговори с част от играчите, но трябва да сме наясно кои са готови да се бият за марката Ботев. Ние никого няма да спъваме. До края на седмицата ще има яснота кои ще останат. От това ще зависи и какви нови попълнения ще привлечем".

"Целта е да сме в първата осмица. Аз съм амбициозен и ще се боря за всяко едно място. Искам Ботев да излезе и във всеки мач да се бори за победата. Няма да правим грандиозна селекция. Надявам се в тази деликатна ситуация всички, които обичаме Ботев да се обединим".

"Щабът ми е ясен, но нека да се случат нещата и ще ги обявим. Ще има хора от досегашния щаб. Треньор на вратарите ще е Тихомир Тодоров, а г-н Гърков остава кондиционен треньор. Утре очаквам Георги Чиликов, който ще ми бъде помощник", продължи новият треньор на "канарчетата"

"Договорът не съм го подписал още и не знам за колко време ще е. Трансферите, които бяха направени до тук не са съгласувани с мен".

"Следя всичко, което се случва в българския футбол. Това на мен ми е професия, а и хоби. Истината е, че нямаше как да гледам мачовете на Ботев. Гледах контролата със Санкт Пьолтен и един от мачовете в Лига Европа на австрийците. Влизам на сляпо. Познавам повечето футболисти, имам сформирано мнение почти за всеки. Желанието ми е да разговарям с всички, които искат да си тръгнат на четири очи. Аз вярвам в традициите и в публиката. Уважавам и предишния треньор, който е работил миналата година с тях, но вижданията ни са различни".

  Сподели
133