Левски ще помогне на преследвачите с победа над Литекс


.

Левски ще помогне на преследвачите с победа над Литекс

Днес от 19:30 часа на стадион Георги Аспарухов един срещу друг ще се изправят отборите на Левски и Литекс. Мачът е от третия кръг на А група, но заради ангажименти на двата отбора в Евротурнирите, бе отложен за днес.
След сериозната криза, в която беше Левски, нещата започнаха да се стабилизират и отборът записа 4 последователни победи в първенството. Георги Иванов – Гонзо за пореден път доказа, че ако не друго, то поне предава част от желанието си за игра и победа на футболистите. Като че ли Гонзо и Тони Здравков започнаха да напипват оптималния състав, което ясно си пролича при победата над Черно Море. Сините до голяма степен изчистиха грешките в защита и най-важното, започнаха да отбелязват положенията си. Показателен е факта, че за последните 4 мача в първенството са отбелязали 11 гола.
Литекс от своя страна разполага с може би най-добре комплектования отбор в първенството. Сплав от опитни (Кишишев, Янев, Йеленкович, Петков) и млади (Миланов, Николов, Попов, Том, Цветанов) играчи, отборът набира все повече скорост в първенството. След смяната на Станимир Стоилов с Ангел Червенков отборът все още не е опитал вкуса на поражението, като записа някои доста авторитетни победи над ЦСКА, Локо София и Черноморец.
Проблемите за Левски преди двубоя са сериозни. Треньорският дует Иванов – Здравков няма да може да разчита на наказания Георги Сърмов и контузените Георги Петков, Димитър Телкийски, както и Владимир Гаджев, който се контузи именнно срещу Литекс, във финала за Суперкупата на България. И ако Петков и Телкийски имат равностойни заместници в лицето на Митрев и Зе Суареш, то на този етап Сърмов е без равностойна алтернатива.
При Литекс проблеми със сътава почти няма. За двубоя с Левски се завръща Небойша Йеленкович и почти сигурно вече споменатия капитан Ивелин Попов.
Предстоящия двубой между Левски и Литекс е може би един от най-трудно предвидимите мачове в последните години у нас. Левски ще излезнат амбицирани до краен предел най-после истински да зарадват публиката си. Литекс пък ще играят с мисълта, че при победа ще се откъснат още повече от преследвачите. Все пак Левски ще имат подкрепата на вярната си публика и предвид повъзвърнатото самочувствие и хъса за игра, който само Гонзо може да предаде на играчите, „сините” най-вероятно ще се поздравят с крайната победа.

Последни 5 мача:
Левски:
Левски 3:0 Черно море (А група – 21.11.09)
Левски 3:1 Монтана (контрола – 14.11.09)
Пирин 0:2 Левски (А група – 08.11.09)
Левски 0:1 Залцбург (Лига Европа – 05.11.09)
Левски 3:1 Локо Мездра (А група – 31.10.09)

Литекс:
Литекс 5:0 Локо Пловдив (А група – 21.11.09)
Черноморец 1:2 Литекс (А груша – 07.11.09)
Литекс 2:0 ЦСКА (А група – 01.11.09)
Локо София 0:1 Литекс (А група – 24.10.09)
Литекс 1:0 Славия (А група 17.10.09)

Коефициенти Bwin:
Левски: 1.90
Равен: 3.10
Литекс: 3.80

ДИМИТЪР АНГЕЛОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141