Локо Пловдив се класира на финал след победа в Ловеч (видео)


В. Мухарски

Локо Пловдив се класира на финал след победа в Ловеч (видео)

Локомотив Пловдив се класира на финал в турнира за Купата на България, където ще стрещне отбора на Лудогорец Разград. "Смърфовете" днес победиха с минималното 1:0 Литекс в Ловеч. Срещата започна с няколко много добри положения за домакините. В 8-ата минута, след изпълнение на корнер, Христо Янев удари страничния стълб, топката попадна в Йеленкович, който стреля силно, но ударът му също срещна напречната греда.

Последваха и положения за "черно-белите", но Здравко Лазаров и Бенжалюн не успяха да реализират. След почивката двата отбора се стараеха повече да не сгрешат и като цяло липсваха голови положения.

Победното попадение падна след груба грешка на вратаря на "оранжевите" Илко Пиргов. В 79-ата минута стражът подцени центриране на Сержиньо, топката се удари в гредата и намиращия се на метър от голлинията - Бенжалюн с глава откри вкара за 1:0 за Локо.

В последната минута на редовното време реферът Таско Тасков показа червен картон на Даксон, който умишлено се забави, когато трябваше да бъде сменен. В добавеното време Янев бе много близо до това да прати мачът в продължения, но Караджов спаси негов удар от фаул.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
135