БФС не позволи на ЦСКА да използва допингираните за мача с Локо Пловдив


В. Мухарски

БФС не позволи на ЦСКА да използва допингираните за мача с Локо Пловдив

Дисциплинарната комисия към БФС отхвърли искането на ЦСКА за възстановяването на състезателните права на Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов, които бяха хванати в нарушение на антидопинговите правила. Решението беше обявено официално от родната футболна централа, а като причина се изтъкна факта, че "ПФК ЦСКА АД не е процесуално легитимирана страна по спора".

По този начин от БФС отказва да даде разрешение на играчите да вземат участие при визитата на Локомотив в Пловдив, макар че днес изтече тримесечният срок на първоначалното им наказание, наложено от БОК. На 5 април трябва да бъде взето решение дали санкцията на играчите ще бъде удължена.

Решение на Дисциплинарната комисия на БФС от 23-и март:

Дисциплинарната комисия разгледа постъпилото от ПФК ЦСКА АД "искане" относно възстановяването на състезателните права на състезателите: Румен Трифонов, Костадин Стоянов и Тодор Янчев, временно спрени с решение на ДК от 23.12.2012 поради допуснати нарушения на антидопинговите правила. 

Дисциплинарната комисия установи, че ПФК ЦСКА АД не е процесуално легитимирана страна по спора, поради което в случая няма правно основание да подава документи от името на посочените състезатели.

Решението на ДК за спиране на състезателни права, решенията на Дисциплинарната комисия на БОК, както и Определенията на арбитражния състав на Българския спортен арбитраж се отнасят до лицата Румен Трифонов, Костадин Стоянов и Тодор Янчев, и техен е правният интерес да сезират с искания Дисциплинарната комисия.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
111