Локо Пловдив изхвърли Левски и продължава напред за Купата (видео)


В. Мухарски

Локо Пловдив изхвърли Левски и продължава напред за Купата (видео)

Локомотив Пловдив победи Левски с 2:1 в 1/4-финал от турнира за Купата на България. Двата тима играха продължения, тъй като в редовното време срещата завърши при резултат 1:1. По този начин "смърфовете" се класират напред в следващата фаза на турнира. Пред близо 10 000 зрители на "Лаута" домакините изстрадаха своя успех, тъй като до 90-ата минута изоставаха в резултата.

Точен за столичани бе Тони Калво в 21-ата минута. Юношата на Барселона засече центриране на Кристовао Рамос на два метра от голлинията и прати топката в мрежата на бившия страж на ЦСКА - Иван Караджов.

В 28-ата минута Даксон със силен шут намери напречния стълб, а след две минути Здравко Лазаров от фаул също нямаше късмет и нацели греда. В 35-ата минута Даксон се възползва от грешка на Тасевски и стреля, но отново прати топката в дясния страничен стълб на вратата на столичани.

След почивката домакините отново бяха много близо до гол, но Даксон, Електричката и Танко Дяков нямаха късмет при завършващия удар. В 81-ата минута вратарят на Левски Пламен Илиев получи контузия и бе заменен от Божидар Митрев.

В добавеното време на срещата пловдивчани стигнаха до така желаното изравнително попадение. Това стана след центриране от корнер в наказателното поле, Даксон с глава продължи към Мишо Венков, който също с глава прати топката в мрежата, като за това попадение помогна и лошата намеса на резервата Митрев - 1:1.

В последната минута на добавеното време Христо Йовов и Де Карвальо се спречкаха и играта бе спряна. В крайна сметка реферът изгони и двамата и така Локо и Левски продължиха срещата с човек по-малко.

Още в началните минути на първото продължение играчите на Локомотив Пловдив стигнаха бързо до второто си попадение. Здравко Лазаров добре опази топката от Милиев и след като се освободи от него стреля, реализирайки за крайното 2:1.

В 102-ата минута Тони Калво бе на добра позиция и с удар от въздуха прати топката в аут. През второто полувреме играчите на Левски бяха близо до изравнително попадение, но пропуски направиха Калво и Рамос. Последният бе изгонен в последната минута, тъй като спря с ръка атака на "смърфовете". В крайна сметка играчите на Локо се поздравиха с победата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
160