ЦСКА подхлъзна Арда в дъжда в Кърджали


FUTBOL-TV

ЦСКА подхлъзна Арда в дъжда в Кърджали

ЦСКА победи с 3:2 Арда Кърджали в последния мач от XXX кръг на Първа лига. Мачът се игра на стадион "Арена Арда" и стартира в 20:15 часа. Точни за "армейците" бяха Юрген Матай (12'), Тобиас Хайнц (59') и Улаус Скаршем (67'), а за домакините се разписаха Борислав Цонев (19') и Станислав Иванов (21').

Срещата започна по идеален начин на възпитаниците на Стамен Белчев, като в 12-ата минута ЦСКА поведе с 1:0 чрез своя капитан Юрген Матай. Тибо Вион центрира от корнер, а Матай засече топката, която се отклони в лявата греда и  попадна във вратата на Арда. Това бе и първо негово попадение след завръщането му от тежка трамва на коляното.

Домакините от Кърджали обаче направиха пълен обрат в рамките на 120 секунди. В 19-ата минута Борислав Цонев отбеляза за 1:1, а две минути по-късно Станислав Иванов вкара за 2:1.

До края на първото полувреме с пропуски и добри шансове за гол се разминаха Джонатан Линдсет в 31-ата минута и Тобиас Хайнц в 40-ата. Така първата част завърши при резултат 2:1 в полза на домакините от Кърджали.

ЦСКА започна второто полувреме с ясната идея да обърне развоя в срещата. В рамките на две минути удари на Тобиас Хайнц и Матиас Фаетон бяха близо до това да възстановят равенството.

Логичното се случи и в 59-ата минута ЦСКА изравни резултата, а точен за "армейците" бе Тобиас Хайнц. След разбъркване в наказателното поле на домакините Хайнц шутира, ударът му бе блокиран, топката отново се оказа в краката му и този път норвежецът не сбърка като насочи кълбото в близкия ъгъл на Анатолий Господинов за 2:2.

Само осем минути бяха нужни на "червените", за да направят пълен обрат. Матиас Фаетон напредна с топката, подаде към включилия се отляво Сейни Санянг, който центрира отлично към далечната греда, а Улаус Скаршем не сбърка и отбеляза за 3:2.

В 79-ата минута Данило Асприля се появи на терена, а заменен бе Тобиас Хайнц. Десетина минути по-късно Улаус Скаршем и Сейни Санянг отстъпиха местата си на Илиан Антонов и Брадли Де Ноойер. В края на срещата в игра се появиха Мено Кох и Станислав Шопов, а Джонатан Линдсет и Матиас Фаетон напуснаха терена.

До края на срещата ЦСКА съумя да запази преднината си и си тръгна с трите точки от Кърждали, побеждавайки Арда с 3:2.

Така ЦСКА завърши на второто място в класирането след изиграването на редовния сезон в Първа лига.

В следващия си мач ЦСКА ще гостува на Ботев Пловдив в мач реванш от полуфиналите за Купата на България. Мачът ще се играе на 01 май (сряда), от 17:45 часа, на стадион "Христо Ботев". В първия си мач от плейофите "червените" срещат Левски.

  Сподели
91