Дербито между Берое и Локо Пловдив остана без победител


FUTBOL-TV

Дербито между Берое и Локо Пловдив остана без победител

Берое направи равенство 2:2 у дома срещу Локомотив Пловдив в един от най-интересните мачове от 29-ия кръг в Първа лига.

В самото начало Димитър Илиев подаде за Бабакар Дион, който от аутлинията продължи за Мичи Нтело, а вратарят Артур Мота беше напуснал голлинията си, но Нтело отправи неточен удар, след като беше блокиран.

В шестата минута "зелено-белите" отвърнаха чрез шут от сериозна дистанция на Карлос Алгара, а топката мина покрай вратата.

В 12-ата минута Берое имаше възможност да излезе напред в резултата. Себастиан Вия проби по крилото и и подаде за Франсиско Политино, който стреля с глава, но на покрай лявата греда.

В 13-ата минута Вия навлезе в наказателното поле и беше фаулиран от Хорхе Сегура. Главният съдия Васимир Ел Хатиб трябваше да преразгледа ситуацията, след като първоначално отсъди ъглов удар. Реферът посочи дузпа, след като се консултира с видео асистент арбитрите, а Себастиан Вия откри резултата с точно изпълнение от бялата точка. 

След малко повече от половин час игра Локомотив също получи право да изпълни дузпа. Мичи Нтело беше изведен в наказателното поле от Димитър Илиев, след което напредна и беше фаулиран от Артур Мота. Илиев се разписа за 1:1.

В 42-ата минута на двубоя Уерик Каетано стреля зад централната линия, но ударът му премина над вратата на пловдивчани.

Второто полувреме започна силно за Берое. В 47-ата минута Политино проби и подаде за Вини Трибуле, който лесно изпрати кълбото във вратата на Локомотив.

Гостите бързо се върнаха в двубоя на стадион "Берое". Бабакар Дион центрира за Ангел Лясков, който с глава се разписа за 2:2 в 50-ата минута.

Последва игра с по-ниско темпо, а четвърт час преди изтичане на редовното време Вия проби по левия фланг, навлезе в наказателното и пусна за Вини Трибуле, чийто удар беше блокиран от Лясков. 
 
Берое остава на 11-то място в класирането с 33 точки, докато Локомотив запазва четвъртата си позиция с 54 точки.

  Сподели
77