Локо Пловдив с победа и срещу Черно море


FUTBOL-TV

Локо Пловдив с победа и срещу Черно море

Локомотив Пловдив постигна минимална победа с 1:0 като домакин на Черно море в среща от 28-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Оливер Камдем в 30-ата минута. По този начин играчите на Александър Томаш събраха актив от 53 точки и изместиха Левски от четвъртата позиция в класирането. Черно море остава трети с 5 точки повече от "железничарите“. 

Двубоят на "Лаута" стартира с поделено надмощие. В 10-ата минута Евандро стреля много неточно от пряк свободен удар на около 25 метра, фронтално срещу вратата на Черно море. Три минути след това и гостите стигнаха до първия си удар. Капитанът Даниел Димов го отправи от дъгата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта. 

В 22-ата минута домакините разгърнаха бърза атака, която обаче завърши с неточно изпълнение на Христо Иванов от дистанция. Четири минути по-късно играчите на Александър Томаш отново успяха да изнесат на скорост, Бабакар Дион получи отдясно и шутира от около 20 метра, но Иван Дюлгеров улови. 

В 30-ата минута Локомотив поведе в резултата. Цветомир Панов сбърка при изнасянето за "моряците“, Димитър Илиев напредна до наказателното поле и пусна пас вдясно към Оливер Камдем, който преодоля Дюлгеров с удар по диагонала за 1:0. 

Веднага след подновяването на играта от центъра Черно море можеше да изравни. Виктор Попов намери с дълго подаване Васил Панайотов, халфът на гостите овладя на гърди и свали за Атанас Илиев, чийто изстрел от няколко метра обаче прелетя над напречната греда. 

В 44-ата минута Локомотив отново стигна до добра възможност за гол. Централният защитник Ефе Али шутира силно от далечна дистанция, но Дюлгеров се разтегна и изби в корнер. След неговото изпълнение пък Хорхе Сегура не съумя да засече точно с глава, след като бе изпуснат във вратарското поле. Така първата част приключи при гол аванс за "черно-белите“. 

Две минути след началото на второто полувреме Черно море записа втори точен удар. Той бе дело на Мазир Сула, но бе твърде слаб, за да затрудни Кристиан Томов. 

В 56-ата минута домакините пропуснаха отличен шанс след нова бърза контраатака. Мичи Нтело обаче не успя да овладее след технично извеждащо подаване на Дион. 

Четири минути по-късно топката попадна в мрежата на Локомотив. Атанас Илиев засече точно центриране отдясно, но попадението не бе признато заради засада. В 64-ата минута Кристиан Томов спаси силен удар на Уеслен Жуниор, който бе оставен непокрит отляво в наказателното поле. 

Пет минути след това и вратарят на Черно море трябваше да се намесва при удар с глава на Димитър Илиев. В 76-ата минута капитанът на "железничарите“ опита късмета си и с изстрел от дистанция, който обаче премина далеч от целта.

Две минути по-късно влезлият като резерва Владимир Медвед можеше да сложи точка на спора с втори гол. Бившият играч на Пирин получи отляво в наказателното поле, преодоля защитник на "моряците“ и стреля силно по диагонала, но Иван Дюлгеров спаси. 

До края на срещата футболистите на Илиан Илиев притиснаха своя съперник и потърсиха изравняването, но така и не съумяха да намерят път към вратата на Кристиан Томов и Локомотив се поздрави с успеха. 

  Сподели
78