Славия и Пирин - кръгла нула


FUTBOL-TV

Славия и Пирин - кръгла нула

Славия завърши наравно 0:0 у дома с Пирин Благоевград в двубой от 27-ия кръг от Първа лига и остана без победа в три поредни срещи. 

Още в третата минута Николай Бодуров изрита топката напред, тя достигна до защитата на домакините, където Велко Йеленкович върна за Светослав Вуцов. Вратарят опита да задържи топката в очертанията на терена, но кълбото му беше отнето от Юго Комано, но притичалият Йеленкович отби в ъглов удар.

В петата минута на двубоя Мартин Сораков подаде за Владимир Николов и нападателят шутира коварно от 10 метра, но Максим Ковальов изби топката.

Три минути по-късно Иван Минчев пробва късмета си от около 20 метра, но Максим Ковальов улови кълбото. В десетата минута Емил Стоев шутира от дъгата на наказателното поле, но Ковальов внимаваше и изби в корнер.

В 22-вата минута домакините пропуснаха още една възможност да отбележат, след като Сораков напредна през центъра и отправи шут, но Ковальов отново се намеси решително.

След близо половин час игра на стадион "Александър Шаламанов" гостите организираха атака на скорост, Данило Полонский успя да намери Юго Комано, чийто опит за гол беше спасен от национала Вуцов.

В 35-ата минута Андрей Йорданов проби, стигна до границата на наказателното поле и шутира, но Светослав Вуцов пак се намеси решително.

Втората част започна с натиск за столичани. В 55-ата минута Ивайло Марков стреля с глава в гредата след центриране от ъглов удар. Последва ново спасяване на Ковальов след шут от дистанция на Емил Стоев. В 62-ата минута Венцислав Керчев подаде за Владимир Николов в наказателното поле, но ударът му с глава пак беше избит от Максим Ковальов. При последвалия корнер Ивайло Марков стреля неточно към вратата на Пирин. 

Натискът на Славия продължи и в петата минута на допълнителното време Ертан Томбак центрира към Галин Иванов, но капитанът на "белите" шутира неточно.

Пирин е без поражение в елита в шест последователни мача и е с 26 точки на 13-то място в класирането.

Славия е на 11-та позиция с 30 пункта. 

  Сподели
80