Зума недоволен от съдиите след мача на Локо Пловдив срещу Лудогорец


FUTBOL-TV

Зума недоволен от съдиите след мача на Локо Пловдив срещу Лудогорец

Почетният президент на Локомотив Пловдив - Христо Бонев бе категоричен пред "Тема Спорт", че ако ролите в събота следобед на "Лаута" са били разменни и победният гол в последната минута е бил за смърфовете, а не за Лудогорец, със сигурност съдиите са щели да маркират засада. Такава обаче не бе отсъдена и разградчани си тръгнаха с трите точки след попадението на Диниш Алмейда. Зума добави, че орлите не се нуждаят от такава подкрепа с оглед потенциала, с който разполагат и разликата в класите с другите отбори.

"В събота следобед Локомотив Пловдив игра срещу най-добрият отбор в България от 10-11 години насам и това е безспорно. Кой каквото иска да казва, те са най-силният тим у нас. Техните собственици полагат много грижи за базата, отбора, футболистите, които се привличат... Въобще за всичко има екип, който изпълнява нарежданията. Факт е, че при тях играе най-добрият чужденец у нас - Бърнард Текпетей. Искам да поздравя и Томаш и футболистите за представянето им в този мач. Ние знаем проблемите, които съпътстват нашия отбор. Въпреки това благодарение на успешната схема, в която Томаш подредите футболистите дадохме сериозен отбор на Лудогорец. Стана здрав двубой. Мисля, че играчите и треньорите се отблагодариха подобаващо на почти пълните трибуни, дори и недовършени", коментира Бонев.

"Искам да се спра специално и за ситуацията с победния гол на Лудогорец. За мен лично, ако съдиите имаха поне малко чувство за отговорност трябваше да отсъдят засада, тъй като топката беше насочена към двама футболисти, които бяха в нашето наказателно поле и не се знаеше кой ще играе с нея. Представете си това нещо да се беше случило пред другата врата, същата ситуация, но в наказателното поле на Лудогорец. Ако беше за Локо Пловдив първо страничният съдия, ако имаше два флага щеше да вдигне и двата. Другият страничен, от далечната страна също щеше да вдигне байряка без да знае. Четвъртият съдия щеше да тича към централния, за да му каже, че има засада. Не знам само каква щеше да бъде реакцията на дежурния от Футболняи съюз. Дори си мисля, че ВАР са изтрили ситуацията...", ядосваше се Бонев.

"Локо обаче се държа мъжки и се бори. Лудогорец нямат нужда от такова нещо", завърши легендата.

  Сподели
71