Късен гол носи победата на Лудогорец на "Лаута"


FUTBOL-TV

Късен гол носи победата на Лудогорец на

Лудогорец записа осми пореден успех в българското първенство по фтбол, след като разградчани победиха с 2:1 Локомотив Пловдив като гост в среща от 26-ия кръг на шампионата. Диниш Алмейда донесе три точки на шампионите с гол в последната минута на редовното време на мача, след като през първата част двата тима си размениха по едно попадение в рамките на шест минути. Бърнард Текпетей откри за "зелените" в 30-ата минута и малко по-късно "черно-белите" изравниха чрез Мичи Нтело, за да се стигне до 90-ата минута, когато бившият играч на Локомотив Алмейда се разписа за 2:1. 

С успеха Лудогорец продължава да води убедително в класирането с актив от 60 точки. Шампионите имат 6 повече от Черно море и ЦСКА, които делят втората позиция. Локомотив остава пети в подреждането с 47 точки. 

Шампионите започнаха по-активно срещата и до осмата минута създадоха две добри ситуации. Първо Рик Джонатан отправи точен удар от границата на наказателното поле, а малко след това гостите разиграха добре отляво и Квадво Дуа получи непокрит на около 12-13 метра от вратата, но шутира над напречната греда.

В 16-ата минута швейцарският нападател на "орлите" пробва техничен изстрел от пряк свободен удар, но отново встрани от целта. 

В ответната атака "черно-белите" стигнаха до първата си възможност. Евандро центрира от фаул и след разбъркване в наказателното поле Мартин Паскалев върна към Мичи Нтело, който обаче стреля с глава над вратата.

В 30-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Паскалев сбърка с подаване в собствената половина, "орлите" отнеха и Бърнард Текпетей отправи коварен удар от около 22-23 метра, с който Кристиан Томов не успя да се справи и топката влетя в мрежата му за 1:0.

Три минути след това домакините имаха отличен шанс да възстановят равенството. Паскалев отне в центъра на терена и комбинира с Евандро и бразилецът шутира, но Серджио Падт се разтегна и отрази с една ръка. 

В 36-ата минута обаче Локомотив стигна до изравняване. Бабакар Дион центрира отдясно към Мичи Нтело, който бе оставен непокрит във вратарското поле и от непосредствена близост отклони неспасяемо за 1:1. 

Минута преди края на редовното време на първата част играчите на Георги Дерменджиев стигнаха до още една възможност за гол, но удар на Педро Нареси в наказателното поле бе блокиран от защитник на Локомотив. 

Втората част започна на високо темпо, а Лудогорец бе много близо до второ попадение в 51-ата минута. Бърнард Текпетей бе изведен отдясно зад защитата на домакините и преодоля Кристиан Томов, но при финта си поведе дълго топката и почти от аутлинията не успя да я прати в мрежата. 

Две минути след това ганаецът имаше нов отличен шанс, след като получи непокрит в наказателното поле на Локомотив, но ударът му от около 10 метра бе отразен от стража на "смърфовете“. 

В 67-ата минута играчите на Александър Томаш организираха бърза контраатака, на върха на която се озова Мичи Нтело, чийто завършващ изстрел бе спасен от Серджио Падт. 

Десет минути след това Текпетей пробва силен шут от движение от около 25 метра, преминал над вратата на Локомотив. Малко по-късно и Аслак Фон Витри стреля от дистанция, но право в ръцете на Кристиан Томов. 

В 83-ата минута шампионите уцелиха и греда. Оливие Вердон бе забравен на втора греда при центриране от корнер и засече с глава, но топката се отби в левия страничен стълб на вратата на домакините. 

В последната минута от редовното време на мача Лудогорец реализира втори гол. След центриране от корнер защитата на Локомотив изчисти, но Вердон върна към наказателното поле, където Квадво Дуа свали с глава към Диниш Алмейда и бившият играч на "смърфовете" се разписа от непосредствена близост, за да донесе успеха на своя тим - 2:1. 

  Сподели
119