Кейхил призова феновете на Челси за търпение


Н. Гавазов

Кейхил призова феновете на Челси за търпение

Бившият защитник на Челси Гари Кейхил призова феновете да бъдат търпеливи към мениджъра Маурисио Почетино.

Не е тайна, че Почетино има трудни отношения с феновете на Челси, които са разстроени от скорошното им поражение от Ливърпул във финала за Купата на Лигата и оставането им в долната половина на таблицата на Висшата лига.

Но Кейхил, който спечели осем трофея за седем години на "Стамфорд Бридж", вярва в уменията на Почетино и призовава хората да помнят, че Маурисио работи с много млад отбор.

"Беше ясно, че ще отнеме време. Средната възраст на отбора е много, много млада. Бях на финала за Купата на Лигата и те имаха шанс да спечелят. Това щеше да е добър момент за тях. Но техният отбор все още расте, учи се и се адаптира към всички тези промени.

Това няма да стане за една нощ. Те се нуждаят от търпение, за да се върнат към предишните си висоти и да растат. Можете да разберете защо са разочаровани. Но мениджърът има опит в работата с големи клубове и има големи играчи, така че с времето всичко ще бъди добре.

Състезанията за Купата са важни. ФА Къп е още една възможност за развитие, докато се опитвате да спечелите трофей в процеса. Този млад отбор трябва да узрее, преди да видим какво могат да направят.

Важно е да се адаптираме не само към Висшата лига, но и към клуб като Челси. Тези играчи са гладни да научат това. Ако не могат да се справят с това, те няма да останат тук, но този сезон ще бъде важен за развитието и през следващия сезон или два ще бъдат по-добри“, заяви Кейхил.

  Сподели
116