Левски взе най-старото столично дерби (видео)


FUTBOL-TV

Левски взе най-старото столично дерби (видео)

Левски записа изключително трудна победа над Славия с 2:0. "Сините“ показаха две напълно различни лица през двете части на двубоя. Докато през първото полувреме момчетата на Николай Костов надиграха тотално съперника и можеха да водят по-убедително, през втората част играха лошо и допуснаха доста положения пред вратата си.

Левски започна агресивно срещата. Още във 2-ата минута Рикардиньо бе фаулиран. След изпълнението Патрик-Габриел Галчев стреля опасно, а топката бе избита в корнер. При него "сините“ вдигнаха трибуните на крака с ефектно заучено положение, което завърши с фантастичен шут на Евертон Бала, който с мъка бе спасен от Светльо Вуцов. В 14-ата минута хубава атака през центъра завърши с пас към Мислович, който влезе в наказателното поле и стреля, но Вуцов се справи. Две минути по-късно Мислович се пребори прекрасно за една топка, подаде към Джемили, който мина като на парад през защитата на "Славия“, нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл стреля, но Вуцов отново се намеси отлично.

Въпреки тоталното превъзходство на Левски, "белите“ също поглеждаха към вратата на Пламен Андреев. В 20-ата минута Иван Минчев стреля от малък ъгъл и топката профуча успоредно на голлинията. В ответната атака Мислович подаде прекрасно към Марин Петков в наказателното поле. Крилото обаче реши да финтира бранител, вместо да стреля с първото докосване се засуети и не успя да отправи удар. Той бе и пре Пак Марин Петков бе изведен в добра ситуация, но точно преди да отправи удар бе спрян с шпагат. В 30-ата минута пък при една от редките си контраатаки "белите“ стигнаха до добра ситуация. Владимир Николов влезе в наказателното поле и стреля много силно покрай вратата.

В 38-ата минута активната игра на Левски най-после се увенча с успех. Мислович намери Рикардиньо на дъгата пред наказателното поле, бразилецът се обърна и с фантастичен удар откри – 1:0.

Малко по-късно дойде много спорна ситуация. Ертан Томбак сбърка пред наказателното поле и подари топката на Джемили, който комбинира с Рикардиньо. Бразилецът бе буквално пометен с много груб фаул от Керчев. Главният рефер Гидженов посочи бялата точка, но бе привикан от ВАР да разгледа ситуацията заради засада на Рикардиньо и отмени 11-метровия наказателен удар.

Второто полувреме започна активно за Славия. В 47-ата минута Ертан Томбак бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля силно, но неточно в аут. Малко по-късно и Владимир Николов нахлу отляво. Той завърши атаката с удар, но Ван дер Каап направи достатъчно, за да го извади от равновесие и ударът да е неточен. В 55-ата минута Тони Тасев също имаше ситуация и стреля доста опасно.  В тези минути "сините“ изглеждаха видимо и необяснимо притеснени и допуснаха сериозен натиск на гостите. В 76-ата двама играчи на Славия излязоха сами срещу вратаря. Защитата на "сините“ се справи, а се оказа, че е имало и засада. Малко по-късно Иван Минчев стреля опасно от фаул и Пламен Андреев с мъка спаси.

В тези тежки за Левски минути Николай Костов се опита да промени нещо, като вкара в игра дълго контузения Билал Бари и новото попълнение Хоакин Фернандес. Това обаче не промени кой знае колко бледото представяне през второто полувреме. Все пак, Билал Бари в 90-ата минута имаше отличен шанс да вкара, финтира бранител, но в последния момент шутът му бе блокиран.

В последните секунди стадионът се успокои. Ел Джемили проби отляво, подаде към точката на дузпата, където Марин Петков с безпощаден шут сложи точка на спора – 2:0.

Левски – Славия 2:0

1:0 Рикардиньо 38′

2:0 М. Петков 90‘

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
118