ЦСКА би Ботев Пловдив за едно полувреме


FUTBOL-TV

ЦСКА би Ботев Пловдив за едно полувреме

ЦСКА записа убедителна победа с 4:0 срещу отбора на Ботев Пловдив, в мач от 25-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Васил Левски". Попаденията за "армейците" отбелязаха Джонатан Линдсет в 25-ата минута, Фернандо Каранга на два пъти (32' и 42') и Матиас Фаетон в 65-ата минута.

По случай паметния мач и отстраняването на Ливърпул с 2:0 преди 42 години, в ложите на Националния стадион, с присъствието си удостоиха част от легендите на ЦСКА, играли в този исторически двубой: Джони Велинов, Митко Димитров (син на Динко Димитров), Мето Томанов, Георги Илиев - Майкъла, както и Сашо Александров, и Марио Вълков. Гореспоменатите "армейци" също така получиха и почетни лимитирани колекционерски монети, поднесени от изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев и Филип Филипов.

Първата половина на полувремето не предложи сериозни положения за гол пред двете врати, а в 20-ата минута Иван Турицов напусна терена, след като получи болки в левия адуктор, а неговото място зае Емануел Шакич.

Така се стигна до 25-ата минута, когато ЦСКА откри резултата, а голмайстор бе Джонатан Линдсет. След разиграване на "червените", топката попадна на силния десен крак на Тибо Вион, който стреля мощно, топката бе избита от вратаря на гостите, а при добавката Джонатан Линдсет хладнокръвно насочи кълбото в мрежата и направи резултата 1:0.

Последваха опасни изстрели на Матиас Фаетон и Марселино Кареасо.

Четвърт час преди края на първата част ЦСКА удвои преднината си. Дългоочакваният гол на Фернандо Каранга, след завръщането му в отбора, стана факт, а бразилецът засече с глава по перфектен начин центриране на Тибо Вион от корнер, и оплете кълбото в горния десен ъгъл на пловдивчани за 2:0.

В 42-ата минута Фернандо Каранга отбеляза втория си гол в мача, а асистенцията за гола му отново бе дело на Тибо Вион. Вион центрира от дясно в наказателното поле и намери Каранга, който се бе позиционирал перфектно зад гърба на противников защитник, и с глава насочи топката в обратния ъгъл за класическото 3:0.

През второто полувреме с хеттрик се размина Фернандо Каранга, като негов удар с глава бе отразен от стража на гостите. С добри намеси в защита се отличиха Енес Махмутович и Християн Петров.

В 65-ата минута резултатът стана 4:0, а голмайстор бе Матиас Фаетон. След грешно подаване на Янис Карабельов, топката попадна в краката на Фаетон, който с точен изстрел по земята порази вратата на "канарчетата".

15 минути преди последния съдийски сигнал ЦСКА извърши две смени, като в игра се появиха Станислав Шопов и Данило Асприля, а  Улаус Скаршем и Матиас Фаетон отстъпиха своите места.

До края на мача Густаво Бусато направи няколко страхотни спасявания, с които запази мрежата си "суха".

В заключителните минути Мено Кох и Илиан Антонов записаха минути, а Тибо Вион и Фернандо Каранга напуснаха терена.

Така мачът завърши, а ЦСКА разби Ботев Пловдив с  крайното 4:0.

  Сподели
112