България не можеше, но Ботев Пловдив ще играе на "Колежа"


FUTBOL-TV

България не можеше, но Ботев Пловдив ще играе на

Ботев Пловдив ще може да ползва пълния капацитет на стадион “Христо Ботев" в предстоящите домакински мачове с Пирин в събота и с Хебър на десети декември. Представители на община Пловдив са направили оглед на съоръжението, след което изпълнителят на строителството ДЗЗД Колежа в лицето на Илиян Филипов е входирал становище, че всички строителни дейности са изцяло съобразени с домакинските мачове и са взети мерки за обезопасяване, с което се гарантира сигурността на феновете на южната и северната трибуни, “Мач Телеграф".

Документът ще бъде подписан от кмета на града Костадин Димитров и така Ботев ще може да пусне билети за всички трибуни.

“Колежа ще посрещне с осветление 2024 година, което отговаря напълно на изискванията на УЕФА за четвърта категория, а това ще позволи на него да се играят официални международни мачове и да бъдат предавани пряко по телевизията", разясни Филипов.

Припомняме, че именно заради извършване на ремонтни дейности националният отбор на България не бе допуснат да проведе домакинската евроквалификация срещу Унгария пред празни трибуни на "Колежа", тъй като строителят и община Пловдив заявиха, че не могат да гарантират сигурността на участниците. Сега съоръжението е обезопасено и на могат да се провеждат официални срещи.

  Сподели
218