Локо Пловдив с нова победа и 1-во място (видео)


FUTBOL-TV

Локо Пловдив с нова победа и 1-во място (видео)

Локомотив Пловдив продължи победния си ход в родния шампионат, надвивайки с 1:0 като гост игралия повече от час Етър Велико Търново. Единственото попадение вкара Евандро в добавеното време на първата част. Червен картон пък беше показан на Мариян Иванов от домакините заради фаул срещу Георги Минчев. С днешния си успех черно-белите от Пловдив събират 25 точки и отново се връщат на върха, изпреварвайки с 2 Черно море. Етърци остават на предпоследното 15-о място с 4 точки.

Освен късния гол, за който домакините имаха претенции, че е след нарушение, и червения картон, срещата предложи и отменен гол на Локомотив (Пловдив). Съдиите не зачетоха топката в мрежата след удар на Бабакар Дион заради засада.    

Още в 5-ата минута домакините от Етър можеха да открият резултата. Николай Янков отне топката в центъра и пусна на дясно към включилия се Кольо Станев. Фланговият футболист напредна и влезе в наказателното поле, но ударът му по земя мина до страничната греда. В 20-ата минута обаче и Локомотив можеше да излезе напред, но Димитър Илиев направи много сериозен пропуск, след като излезе сам срещу вратаря. Той опита да го прехвърли с копване, но нелепо изпрати топката в другата посока.

Но мачът се разви лошо за домакините след това и те трябваше да продължат 10 на терена след 27-ата минута. Съдията Ивайло Ненков извади най-напред жълт картон на капитана на домакините Мариян Иванов заради фаул срещу Георги Минчев. Той обаче беше извикан от колегите си от стаичката за видеоповторения (ВАР), които го накараха да преразгледа ситуацията на монитора до терена. Това промени решението на Ненков и той изгони опитния централен бранител.

Логично гостите взеха инициативата и постепенно пренесоха ситуацията в половината на Етър. Георги Минчев пропусна една възможност, а след него и Джовани. Но 2 минути след изтичането на добавеното време на първата част съдията все още не беше дал край. Локомотивци отнеха топката от Валери Христов, за което после от Етър претендираха за фаул. Димитър Илиев намери Евандро, който с левия крак от 10-ина метра прати топката в горния десен ъгъл.

Въпреки че бяха с 10 души, болярите опитаха да окажат съпротива през второто полувреме. В 71-ата минута обаче те се спасиха от втори гол, след като попадение за 0:2 на Бабакар Дион беше отменено заради засада. Само след 4 минути Джовани Бриани можеше да удвои при нова възможност. Той влезе в наказателното поле, мина през двама бранители и стреля, но за щастие на етърци топката се отби в гредата и се върна в ръцете на вратаря им Величков.
В 79-ата минута и Етър можеше да вкара. Кольо Станев проби от дясно, влезе през Камдем в наказателното поле и центрира в малкото наказателно поле. Притиснат, Димо Бакалов не успя да насочи топката в мрежата.

Етърци не се отказваха и в последните минути също потърсиха гол. Отново атака на Кольо Станев завърши с центриране към Моран. Панамецът свали топката на Мартин Тошев, но опитният нападател прати топката над гредата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
207