Томаш: Публиката беше страхотна


FUTBOL-TV

Томаш: Публиката беше страхотна

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш похвали отбора си за характера, който е показал в градското дерби с Ботев от първия кръг на Първа лига. 

"Мога да разделя мача на две. Влязохме по най-добрия начин, контролирахме срещата през първата част, но заради липсата на увереност все още и това, че играхме дербито с Ботев, получихме гол от нищото. Усещах какво може да се случи през втората част, нарушихме структурата в играта ни, пратихме много хора високо по терена и загубихме центъра, заради което лесно допускахме контраатаки. Искам да похваля играчите за характера, защото скоро не бяхме създавали толкова ситуации. Все пак играхме с отбор на Ботев, който няма нищо общо с миналата година. Както ние може да съжаляваме, че не сме спечелили, така и можехме да загубим", започна Томаш.

"Всеки има идея, която работи през седмицата и е хубаво да я видиш през целия мач. Аз видях моята в 45 минути, което показва, че има още върху какво да се работи, но сме на прав път. Сега имам малко по-голяма вариативност, но липсват хора на някои позиции. На този етап не преговаряме с никого, но аз бих искал още двама полузащитници", допълни наставникът на "черно-белите".

"Трябва да отлича публиката за това, което направи и ни вдъхна самочувствие и увереност. Мога да отлича и целия отбор за характера, защото беше адска жега. Сега е много важно да възстановим футболистите. Сбърках със смяната на Бабакар Дион. Признавам си, че е моя грешка, но в естеството на този мач и желанието за победа, не успях да взема най-точното решение, но беше много топло и футболистите едвам дишаха", каза още Томаш.

"Не мога да обвиня никого. Динко Хоркаш направи грешка в преценката си, но съжалявам, че допуснахме дузпа, след като 10 минути Ботев не можеше да излезе от собствената половина. До тогава ни липсваше само гола, защото знам каква е психологията. Динко има потенциал и аз съм горд от това, че го развиваме. Всеки може да сгреши, но въпросът беше да вкараме втори гол", завърши Александър Томаш.

  Сподели
153