Защитник носи измъчен успех на слаб Левски (видео)


А. Терзийски

Защитник носи измъчен успех на слаб Левски (видео)

Левски победи с минималното 1:0 Черно море на собствения си стадион "Георги Аспарухов" в последния мач от 22-ия кръг на родната "А" група. Единственият и победен гол за "сините" вкара централният бранител Иво Иванов в 57-ата минута с много хубав и плътен шут от около 12-13 метра. Прави чест на гостите от Варна, че не бяха дошли в София просто да се защитават, а предложиха на своя опонент един доста добър и атакуващ футбол, като те трябва да съжаляват, че не стигнаха поне до точката в този двубой.

Първото полувреме се разви много равностойно, като притежанието на топката бе в пъти повече на страната на Левски, но гостите от Варна имаха най-добрата възможност за отбелязване на гол. Още в 8-ата минута Георги Илиев стреля силно от далечна дистанция, но вратарят на домакините Пламен Илиев улови без никакви проблеми.

Христо Йовов получи отличен шанс да се разпише в 32-ата минута, когато бе оставен абсолютно неубезпокояван в наказателното поле на гостите, а Марко Видович качи топката на главата му след прекрасно центриране от ляво, но от точката на дузпата опитният халф не успя да придаде достатъчно сила на своя удар и той стана лесна плячка за резервния страж на "моряците" Петър Денчев. Само четири минути по-късно Дончо Атанасов от непосредствена близост не съумя да засече остро подаване от дясно и по този начин пропиля много добра възможност за гол.

След само още три минути игра варненци достигнаха до нов уникален шанс за гол, след като Сашо Александров проби на скорост по дясното крило и пусна коженото кълбо към непокрития Дончо Атанасов, който останал сам срещу Пламен Илиев от около 9-10 метра, не успя да преодолее младият страж на "сините". В 42-ата минута Петър Денчев внимаваше и успя да разгадае прехвърлящия удар на Александър Александров.

През втората част Левски повиши значително нивото си на игра и това нямаше как да не даде резултат. "Сините" успяха да излязат напред в резултата в 57-ата минута след гол на Иво Иванов, като трябва да се отбележи, че бившият защитник на Берое се разписа с крак, което не се случва често при него. Тогава Христо Йовов центрира от корнер в пеналта на варненци, където вратарят Петър Денчев не се намеси по най-добрия начин, след което топката се озова в краката на непокрития Иво Иванов и той с плътен диагонален удар от около 12-13 метра намери мрежата на гостите за 1:0.

В 78-ата минута Пламен Илиев трябваше отново да показва високата си класа след добър удар с глава на Сашо Александров от състава на Черно море. Само четири минути след това "моряците" стигнаха до нова опасност пред вратата на Левски, но този път Тиаго не бе концентриран и се размина с топката точно до далечната греда.

Към края на срещата "сините" успяха да се доберат до най-чистото си положение, което дойде след страховит изстрел с левия крак от границата на наказателното поле на Христо Йовов, който обаче за жалост на домакините срещна напречната греда на вратата пазена от Петър Денчев.

Снимка: Sportal.bg

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
143